ANNONS

Andreas Andersson, ungdomsansvarig och Stig Lindqvist, ordförande i Krylbo IF.
Foto: Rebecca Linder

Glada miner över nytt konstgräs

KRYLBO. Nu är den på plats. Konstgräsplanen vid Krylbo IP. Den invigdes nyligen officiellt i samband med att föreningen hade avslutning för barn och ungdomar i föreningen.

Men vägen till konstgräset har varit aningen krokig. Resan inleddes redan 2016 eftersom föreningen såg ett behov av detta. De fick då tips om att konstgräset på Avestavallen skulle bytas. Tanken var då först att den gamla mattan skulle flyttas hit till Krylbo.
– Men den gick sönder när de skulle avlägsna den från planen, berättar Stig Lindqvist, ordförande i Krylbo IF.

Full fart på nya konstgräset!
Foto: Ola Mattiasson

För att då kunna förverkliga idén om konstgräs här tillsatte föreningen en projektgrupp som skulle fokusera på att söka bidrag från diverse fonder. De ritade också upp en skiss för hur de ville ha det med konstgräset. De beviljades 300 000 kronor från Svenska fotbollsförbundet och 250 000 kronor Dalarnas idrottsförbund. Kostnaden för själva konstgräset landade på runt 500 000 kronor.
– Kommunen har gjort i ordning grusplanen med dränering, fundament, staket och ett fångstnät för bollarna mot villaområdet, berättar Stig Lindqvist vidare.
I somras besiktades planen och den fick godkänt. Planen nyttjas nu för fullt och den invigdes officiellt den gångna helgen. Alla är oerhört glada över konstgräset.
– Det här är en jättegrej för oss och för alla ungdomar som spelar fotboll, säger Andreas Andersson, ungdomsansvarig.

Det finns bara ett problem och det är att det saknas belysning. Det finns ström och fundament, men det saknas belysningsstolpar och belysning. Något som de beräknar kosta runt en miljon kronor och som de hoppas att kommunen kan hjälpa dem med.
Antalet ungdomar som tränar i föreningen har ökat mycket under de senaste åren och det ser även ut att fortsätta öka.
– Bara för tio år sedan så hade vi inget ungdomslag här, berättar Andreas Andersson.
Idag har föreningen sex ungdomslag, ett bollekis för de yngsta samt ett A-lag. Totalt runt 170 aktiva spelare. Tanken med den nya konstgräsplanen här är att den ska kunna användas av ungdomslag från hela kommunen från mars, om man skottar av planen, för den saknar uppvärmning.

Alla ungdomar fick ta emot varsin pokal av Antonio Lindbäck för fint spel denna säsong.
Foto: Ola Mattiasson

– Idag är det väldigt svårt med tider på Avestavallen för ungdomslagen och om vi ska kunna nyttja den här nya planen fullt ut så krävs det såklart belysning. I slutet av november när vi har möte med kommunens alla lag så måste vi veta om vi får till någon belysning innan mars nästa år, framhåller Andreas Andersson.
Frågan om belysning har inte kommit upp till bildningsstyrelsen ännu.
– Om det kommer så får vi titta på hur vi kan göra, säger Mikael Westberg (S), ordförande i bildningsstyrelsen.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 40.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS