ANNONS

Hemvändaren Charlotta Hållén funderade över att flytta tillbaka till Säter och pratade med sin bror om att starta Te- och kaffehandel, och så blev det.
Foto: Veronica Rigtorp

Gick från ord till handling i Säter

SÄTER. I hörnet på Rådhusparken ligger en ny butik, en Te- och kaffehandel. Den startade i juli mitt i turistsäsongen i fjol.

Charlotta Hållén är hemvändare. Hon funderade över att flytta tillbaka till Säter och pratade med sin bror.
– Jag ville ha någon att bolla med, förklarar Charlotta, var för hon inte valda att starta det helt själv.
Syskonen Charlotte och Henrik Hållén bestämde sig i januari-februari 2018 för att ta steget att starta företag tillsammans, det var innan de fick lokalen. Då började arbetet med att formulera affärsidé och leta lokal samt lägenhet till Charlotta.

Henrik Hållén jobbar fortsatt i sitt företag i Stockholm, och det nystartade bolaget i Säter är ett dotterbolag till hans aktiebolag.
Namnet Hencha är en sammansättning av deras namns första tre bokstäver. Charlotta är den som lägger mest timmar i själva butiken, ibland får hon välkommen avlastning av brodern Henrik.

Att starta butik av det här slaget på en liten ort kanske kan kännas väl vågat, men Charlotta och Henrik har bra med kött på benen. Henrik driver sedan tidigare företag, Charlotta har jobbet i Te- och kaffehandel under lång tid, både i Borlänge och Sundsvall. I den sistnämnda var hon också butiksansvarig, vilket gör att hon har med sig mycket av det som krävs med planering och inköp.

Båda vet hur lång tid det tar innan det lönar sig. De har helt enkelt verklighets koll.
– Man måste ha perspektiven på plats, förtydligar Charlotta.
Det var också därför som de satsade på att komma igång mitt i sommaren, för att hinna vara med vid både Säter stampen och Nostalgidagarna. Då var de redan etablerade när den det var dags för den stora högtiden inom Te-och kaffehandel, nämligen jul.
– Vid julmarknaden första advent var det fullt med besökare i butiken och jag var glad att ha hjälp, säger Charlotta och ler åt minnet.

Den lilla take-awayhörnan för kaffe och te, skapar trafik i butiken även när det inte är högsäsong, och till sommaren när campinggästerna passerar utanför fönstren kommer det även att finnas iste och iskaffe. Butiken har även en liten bokhörna med fåtölj.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 12 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS