George Karlsson får egen gata

Laila föreslog i sin motion 2004 att kommunen skulle låta hedra minnet av George Karlsson genom en gata, ett torg eller offentlig byggnad gavs hans namn. Nu har det äntligen hänt, Dammgatan byter namn till George Karlssons gata.
Foto: Veronica Rigtorp
BORLÄNGE. Georg Karlsson hedras med en gata tack vare motion från Laila Norelius.

Efter en motion från Laila Norelius, för 15 år sedan, kommer nu Dammgatan att byta namn till Georg Karlssons gata.
– Det är många kända människor som har gatunamn uppkallade efter sig och Georg har gjort mycket för Borlänge så därför la jag motionen.

Laila föreslog i sin motion 2004 att kommunen skulle låta hedra minnet av George Karlsson genom en gata, ett torg eller offentlig byggnad gavs hans namn.
Nu har detta efter 15-års påstötningar blivit verklighet, när Dammgatan byter namn till Georg Karlssons gata.

Det uppskattar Laila Norelius, som själv jobbat politiskt för Socialdemokraterna med många olika uppdrag bland annat har hon suttit i kommunfullmäktige i hela 36 år. Under många år som ansvarig för all kollektivtrafik och med i interimsstyrelsen som startade Dalatrafik.
Georg Karlsson, (1933-2003) hedras med en gata uppkallad efter sig i Framtidsdalen. Georg Karlsson var under många år kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd och drivande till etableringen av bland annat Teknikdalen. Dammgatan byter därför nu namn till Georg Karlssons gata.

– Georg Karlsson känns som en given person att namnge en gata efter. Georg var en mycket betydelsefull person för Borlänges utveckling och äntligen kan vi som kommun hedra honom, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Nytt gatunamn får också den del av Plogstigen som fått ny vägsträckning. Det nya namnet är Harvstigen. Infarten till den norra delen av Tjärna Ängar behåller gatunamnet Plogstigen.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE. Polisens arbete med ökad lokal närvaro, en delad lägesbild med kommuner och andra aktörer och relationsskapande arbete har bidragit till att utsatta områden utvecklats positivt.
Borlänge z Lions Borlänge delade på Lionsdagen ut två stipendier om vardera 5000 kronor till Martina Bergman och Viktor Svensk.
BORLÄNGE. Georg Karlsson hedras med en gata tack vare motion från Laila Norelius.