ANNONS

Garpenbergs Hembygdsförening har utsetts till Årets Landsbygdsutvecklare av Hedemora Kommunbygderåd. Från vänster: Jonas Nyberg, Södra Dalarnas Sparbank, Anita Hedqvist, ordförande för Garpenbergs Hembygdsförening, samt Erik Nilses, ordförande för Hedemora Kommunbygderåd.
Foto: Privat

Garpenbergs hembygdsförening har utsetts till Årets Landsbygdsutvecklare

GARPENBERG Garpenbergs Hembygdsförening har utsetts till Årets Landsbygdsutvecklare av Hedemora Kommunbygderåd. Föreningen får priset för sitt mångåriga stora ideella arbete i bygden.

Tidigare år har Hedemora Kommunbygderåd medverkat på Företagsgalan och delat ut priset där.
– Men när galan ställdes in i fjol så körde vi en egen utdelning och det blev ju ännu roligare. När vi delade ut priset på den stora galan så “drunknade” det lite i alla andra priser som delades ut. Vi kommer att fortsätta med en egen utdelning. Prisutdelningen är ett av våra allra finaste uppdrag, säger Erik Nilses, ordförande i Kommunbygderådet.

Årets pris tilldelas Garpenbergs Hembygdsförening vars ordförande Anita Hedqvist fick ta emot diplomet och en prischeck på 5 000 kronor.
– I Garpenberg är de är duktiga på att jobba ideellt med olika saker, som Folkets hus och slalombacken. Och nästan alla som är involverade i andra föreningar även med i hembygdsföreningen, så egentligen blir detta ett pris till hela Garpenberg, säger Erik Nilses.

Motiveringen lyder:
“Arbetet med att röja och märka upp historiska vandringsleder med fina rastplatser skapar möjligheter för många att komma ut och upptäcka naturen.
Föreningen har aktiviteter året runt. Kolning vid milplatsen och nybyggd kolarkoja med grillplats skapar en mötesplats.
Dokumentation i ord och bild av gårdar, platser och människor gör historien levande.
Arbetsgrupper skapar delaktighet och fördelar ansvar hos flera.
Aktiv marknadsföring med skyltar, digital teknik och sociala medier visar på att man är med i utvecklingen och skapar intresse för att besöka Garpenberg”.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter), nr 52, 2021

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS