ANNONS

Hedemora SK startar B-lag.
Foto: Dreamstime

Går mot strömmen – HSK startar ett B-lag

HEDEMORA. Hockeyn växer i Hedemora SK! När seriespelet förhoppningsvis startar i höst ska klubben även ha ett seniorlag i division 3. – Vi har redan nu 19 spelare klara, berättar ordförande Micke Gråbo.

Hedemora SK går emot strömmen – de startar ett till seniorlag i ishockey!
– Det är något som vi funderat på i fyra-fem år, berättar Micke Gråbo, ordförande i klubben.
Många hockeyklubbar har det besvärligt med rekrytering av spelare i den tid vi lever i. Men det beror inte enbart på pågående coronapandemin – historiskt sett har antalet utövare minskat.
Tiden när minsta lilla by hade ett hockeylag är före länge sedan förbi.
HSK startade som en fotbollsklubb 1930, men sedan 1945 har de spelats hockey. På 60-talet var klubben upp i den näst högsta serien under några säsonger och vintern 1975/76 var den konstfrusna rinken klar. I oktober 1990, samma år som klubben fyllde 60 år, invigdes den nuvarande hallen.

Nu skriver vi 2021 och klubben ska ha två seniorlag i seriespel.
– Det är många som slutar spela tidigt eftersom de kanske inte platsar i vårt division 2-lag. Det här är en väg att gå för att få dem fortsätta, säger Micke Gråbo.
Det går med andra ord inte att varva ned i en lägre division 2 likt det gör i fotbollen.
HSK vänder sig också till spelare som vill trappa ned.
– Man kanske inte vill eller kan träna mer än två gånger i veckan på grund av att man har barn eller andra orsaker. Vi vill helt enkelt att man ska spela hockey längre.

Micke Gråbo. Foto: HSK

I dagsläget är 19 spelare klara till B-laget – allt från 20 till 36 år.
– Vi har inga ledare klara för laget i dagsläget, men det är några som hört av sig. Men det kommer att lösa sig, kanske får jag hoppa in som ledare, säger Micke Gråbo, som har en lång bakgrund i klubben.
Dessutom har 32-åringen ett förflutet i bland andra Leksands IF:s J20-lag, Tranås AIF, Falu IF och Ludvika HF.
HSK:s A-lag, som består av många egna spelare, ska spela i division 2 och det finns förstås tankar om ett samarbete.
– Division 3-laget får inte gå upp eftersom A-laget spelar i division 2. Men lyfta upp spelare från division 3-laget är förstås något vi tänker göra.

Finns det en vision i HSK om att gå upp i ettan?
– Inte som det ser ut i dag, det kostar alldeles för mycket. Men att vi nu startar ett seniorlag till innebär att vi hoppas får fler samarbetspartner, säger Micke Gråbo.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS