Gamrocken manar mörkrets makter till Grängesberg

Tidigare har Gamrockens tyngre bokningar bestått av bland andra Entombed A.D., Facebreaker och Unleashed. I år satsar man fullt ut på det mullrande svänget och skorrande tonerna i death metal, grindcore, black metal och andra burdusa musikkategorier.
Foto: Sonny Jonasson
GRÄNGESBERG. För åttonde året arrangeras i maj festivalen Gamrocken. Nytt är att man för första gången väljer att uteslutande fokusera på hårdare band.

– Vi har slutligen valt att utesluta minsta antydan till ljus och i stället kliva in i det absoluta mörkret, säger festivalchefen Alexander Högbom.
Precis som i fjol äger musikfesten rum i smått legendariska Grängesbergs Folkets park.

Fokus ligger på fläsk. Death metal, black metal, grindcore och närliggande genrer kommer under den 25 och 26 maj skallra ända ned i de gamla gruvgångarna. Sammantaget beräknas 35 ensembler lira under de två dagarna.

Den första bandpresentationen uppvisar nedanstående sällskap. Noterbart är att Grängesberg i vår får brutalt besök av band från bland annat Kanada, Finland och Norge:
Carpathian Forest
Cryptopsy
Naglfar
Rotten Sound
Sarkom
Letters From the Colony
In Mourning
Volturyon
Disrupted
Wormwood

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

HORNDAL. Horndalsrevyn bjuder in till en skrattfest i Kulturforum. Hoorndal.kom innehåller satir, komik och värme. Dessutom ett nytt djärvt grepp i form av en minimusikal.
HEDEMORA Tre band är klara till sommarens musikfest i Hedemora - Dalarocken. Ebba Gold, Hellsingland Underground och Isaac & The Soul Company är så långt signade och fler band ska det bli.
BORLÄNGE. Valet går inte obemärkt förbi i årets nyårsrevy, med regeringsbildning i sandlåda till exempel.