Gamrocken manar mörkrets makter till Grängesberg

Tidigare har Gamrockens tyngre bokningar bestått av bland andra Entombed A.D., Facebreaker och Unleashed. I år satsar man fullt ut på det mullrande svänget och skorrande tonerna i death metal, grindcore, black metal och andra burdusa musikkategorier.
Foto: Sonny Jonasson
GRÄNGESBERG. För åttonde året arrangeras i maj festivalen Gamrocken. Nytt är att man för första gången väljer att uteslutande fokusera på hårdare band.

– Vi har slutligen valt att utesluta minsta antydan till ljus och i stället kliva in i det absoluta mörkret, säger festivalchefen Alexander Högbom.
Precis som i fjol äger musikfesten rum i smått legendariska Grängesbergs Folkets park.

Fokus ligger på fläsk. Death metal, black metal, grindcore och närliggande genrer kommer under den 25 och 26 maj skallra ända ned i de gamla gruvgångarna. Sammantaget beräknas 35 ensembler lira under de två dagarna.

Den första bandpresentationen uppvisar nedanstående sällskap. Noterbart är att Grängesberg i vår får brutalt besök av band från bland annat Kanada, Finland och Norge:
Carpathian Forest
Cryptopsy
Naglfar
Rotten Sound
Sarkom
Letters From the Colony
In Mourning
Volturyon
Disrupted
Wormwood

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

FALUN Sommarlovet är i gång. För den som så önskar kan det bli ett intensivt sådant. Faluns fritidsledare presenterar nu en agenda som omfamnar det mesta.
SIFFERBO. Sifferbo teater har haft ett lite längre uppehåll. Nu är de tillbaka, den här gången med en del nytt blod i ensemblen, och det repeteras för fullt.
LUDVIKA. Det byggs och renoveras för fullt i lokalen vid Garvarns torg. Här växer en destinationsrestaurang fram.