ANNONS

Galakväll för lokal mat

Skördefesten gör nu en satsning för att ytterligare höja temperaturen kring matfrågan och samtidigt uppmärksamma de som lägger ned både tid och energi på att producera lokal mat, och det handlar då om hela kedjan från ax till limpa.

Skördefest satsar därför på att skapa en mötesplats för alla som brinner för lokal producerad mat. Mötesplatsen blir i form av en galakväll. Galan hålls i Säters Folkets hus 3 februari. Man hoppas att de 220 platser som finns i Folkets hus ska bli fullsatta.
– Galan är en fortsättning på Skördefesten, säger Birgit Broström som varit med sedan den första Skördefesten arrangerades.

Johan Thorén trycker på just ordet mötesplats, att de vill ge alla som är intresserade av lokalt producerad mat en möjlighet att träffas. Han pratar också om de tre ben de har att stå på med grillmästartävlingen i Avesta, gatumatfesten i Hedemora och nu alltså galakvällen i Säter.

Galakvällen inleds med mingel, snittar och bubbeldricka innan det blir ett par föreläsningar Pers Lars Larsson kommer att föreläsa under rubriken “En himla jord”.

Det kommer även att hållas en nyinstiftad tävling -Dala Genuine Food Awards. 15 stycken företag i fem olika klasser är nominerade. De fem olika kategorierna är Primärproducent, Förädlare, Nytänkare, Nyföretagare och Turistsatsning. Under kvällen kommer det att avslöjas vilka som vunnit och därmed få ta emot de olika utmärkelserna.  Ett av priserna kommer att delas ut av landshövding Ylva Thörn.

För festmiddagen ansvarar Ingemar Eberstål som har komponerat menyn med lokala råvaror. 25 olika lokala matproducenter bidrar till menyn.

Under kvällen kommer det även att bjudas på underhållning, bland annat i form av en dinershow där Emma Lindgren och Andreas Ljusteräng uppträder. Och lite senare kommer HITpatrullen att spela upp till dans. Konferencierer är radioprofilen Jon Norberg samt programledaren Sofia Rågenklint.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 03 2018

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS