ANNONS

Gagnsing misstänks för dubbla skattebrott

GAGNEF En kvinna från Gagnefs kommun har åtalats misstänkt för bland annat skattebrott och bokföringsbrott. Hon ska ha lämnat felaktiga uppgifter i skattedeklarationer.

Kvinnan i fråga är i 45-årsåldern och bosatt i Gagnefs kommun. Hon har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av skattebrott samt ett fall vardera av bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.

Enligt åtalet ska kvinnan inte ha redovisat utgående moms i skattedeklarationer. Det ska handla om 116 017 kronor. Vidare ska hon ha underlåtit att inge skattedeklarationer för redovisningsperioder mellan maj och oktober ett år, vilket ska ha inneburit att utgående moms om 37 268 kronor inte har redovisats.

Vidare ska hon ha redovisat inkomster med ett 298 968 kronor för lågt belopp i sin inkomstdeklaration för ett beskattningsår. Åklagaren skriver i åtalet att kvinnan därigenom “gett upphov till fara för att skatt skulle undandras det allmänna med 150 796 kronor”.

Dessutom ska kvinnan ha åsidosatt sin bokföringsskyldighet genom att överhuvudtaget inte bokföra uppkomna affärshändelser, eller inte bevarat räkenskapsinformation på ett betryggande sätt. Detta ska gälla för två räkenskapsår.

Åklagaren yrkar även på att kvinnan, enligt skatteförfarandelagen, ska påföras skattetillägg.
Den åtalade kvinnan vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Borlänge) nr 39, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS