ANNONS

Fyrhjulingsförare misstänks ha varit kraftigt berusad

SMEDJEBACKEN En man har åtalats misstänkt för grovt rattfylleri. Han ska ha kört fyrhjuling i Smedjebacken med 2,57 promille alkohol i blodet.

Mannen i fråga är i 30-årsåldern och bosatt i Smedjebackens kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri.

Enligt åtalet ska mannen, i början av juni i år, ha kört fyrhjuling på Malmgatan i Smedjebacken trots att han var kraftigt berusad. Enligt åtalet ska mannen, under eller efter färden, ha haft 2,57 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. Åklagaren skriver i åtalet att mannen “var avsevärt påverkad”.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen, med ett vittne som ska ha sett att det var mannen som körde fyrhjulingen. Vittnet har även berättat att det inte handlade om så kallad eftersupning, det vill säga att mannen skulle ha druckit alkoholen efter färden.

Åklagaren lägger även fram analysresultat som ska bevisa att mannen var berusad den aktuella kvällen, fotografier som ska visa att det var en fyrhjuling som framfördes samt en PM från en polisman på plats.
Den åtalade mannen förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Ludvika/Smedjebacken) nr 32, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS