Fyra skadade under knivbråk i Avesta

AVESTA. En person sitter anhållen misstänkt för mordförsök efter ett bråk i en liten ort utanför Avesta på lördagskvällen. Han misstänks ha knivskadat fyra personer.

Bråket uppstod i samband med en fest med många deltagare. Då den nu anhållne mannen i bil skulle åka från platsen backade han på en parkerad bil. Ägaren till den påbackade bilen och en av hans kamrater försökte hindra den som vållat skadan från att lämna platsen. När den tillskyndande duon försökte förmå honom att stiga ur bilen drog han kniv och högg mot dem. Ytterligare två personer träffades av knivhugg.

När polisen kom till platsen hade festdeltagarna avväpnat mannen. I samband med polispatrullens ankomst utdelade en av festdeltagarna ett slag mot en polis, något som resulterade i en anmälan om våld mot tjänsteman.
Knivmannen, som är i 30-års åldern, är anhållen misstänkt för mordförsök. Åtal ska väckas senast onsdag 7 februari.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA Under sommaren har Dalakraft haft en kunskapstävling där sex vinnare fick skänka 10 000 kronor till en förening. En av dessa föreningar är friidrottsklubben IK Stål från Avesta kommun
Spel från morgon till kväll under två dagar - och första steget i riksomfattande Viaplay Padel Open i Avesta blev lyckad. – Många tuffa matcher i båda klasserna, berättar Richard Jansson.
AVESTA En man från Avesta kommun har dömts till fängelse för grov olovlig körning. Tingsrätten konstaterar att mannen återfallit i liknande brottslighet som han tidigare dömts för.