Fyra skadade under knivbråk i Avesta

AVESTA. En person sitter anhållen misstänkt för mordförsök efter ett bråk i en liten ort utanför Avesta på lördagskvällen. Han misstänks ha knivskadat fyra personer.

Bråket uppstod i samband med en fest med många deltagare. Då den nu anhållne mannen i bil skulle åka från platsen backade han på en parkerad bil. Ägaren till den påbackade bilen och en av hans kamrater försökte hindra den som vållat skadan från att lämna platsen. När den tillskyndande duon försökte förmå honom att stiga ur bilen drog han kniv och högg mot dem. Ytterligare två personer träffades av knivhugg.

När polisen kom till platsen hade festdeltagarna avväpnat mannen. I samband med polispatrullens ankomst utdelade en av festdeltagarna ett slag mot en polis, något som resulterade i en anmälan om våld mot tjänsteman.
Knivmannen, som är i 30-års åldern, är anhållen misstänkt för mordförsök. Åtal ska väckas senast onsdag 7 februari.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Nu går Gamla Byn AB ut med information till byggföretag om deras nya projekt: att bygga cirka 70 nya lägenheter på den gamla badhustomten. Såväl trygghetsboenden som hyresrätter.
AVESTA. Nu är arbetet igång på allvar med det som ska bli ett nytt kombinerat äldreboende och förskola. Bygget ska vara klart om ett och ett halvt år ungefär, till årsskiftet 2019/2020.
BRUNNBÄCK. V-Dala miljö- och byggförvaltning har tagit fram ett program för Tjärnsjön där syftet är att utreda nya områden för bostadsbebyggelse.