Fyra skadade under knivbråk i Avesta

AVESTA. En person sitter anhållen misstänkt för mordförsök efter ett bråk i en liten ort utanför Avesta på lördagskvällen. Han misstänks ha knivskadat fyra personer.

Bråket uppstod i samband med en fest med många deltagare. Då den nu anhållne mannen i bil skulle åka från platsen backade han på en parkerad bil. Ägaren till den påbackade bilen och en av hans kamrater försökte hindra den som vållat skadan från att lämna platsen. När den tillskyndande duon försökte förmå honom att stiga ur bilen drog han kniv och högg mot dem. Ytterligare två personer träffades av knivhugg.

När polisen kom till platsen hade festdeltagarna avväpnat mannen. I samband med polispatrullens ankomst utdelade en av festdeltagarna ett slag mot en polis, något som resulterade i en anmälan om våld mot tjänsteman.
Knivmannen, som är i 30-års åldern, är anhållen misstänkt för mordförsök. Åtal ska väckas senast onsdag 7 februari.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

FORS Svalor utgör en sanitär olägenhet på Stora Ensos kartongfabrik i Fors. Därför har företaget beviljats skyddsjakt på tio svalor. "Det är sista åtgärden", säger platschefen Richard Morén.
Falun utgör hemmaplan för ett nystartat fotbollsläger på Kopparvallen i juli. Som arrangör hittas friska fotbollsformationen Mono Loco Generation.
AVESTA Avestaartisten Johannes Kotschy turnerar på äldreboenden i Dalarna. De första spelningarna skedde på hemmaplan i Avesta.