ANNONS

Alicanto Minerals genomför nu fältarbete och ett 4 000 meters borrprogram i ett stråk från gamla Falugruvan.
Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Fyra fina fynd i Faluprojekt

FALUN Prospekteringsaktören Alicanto Minerals undersökning runt Faluinmutningarna har identifierat fyra nya koppar-guld-anomalier. Detta vid vad man kallar “Greater Falun Project”.

– Dessa nya avvikelser är mycket viktiga, anför Alicantos verkställande direktör Peter George.

Ett börsnoterat australiensiskt företag, Alicanto, förvärvade för ett år sedan Zaffers undersökningstillstånd i Falun/Leksand, Näverberg och Oxberg.
Därefter har man fortsatt göra inmutningar och inlett aktiv prospektering. Man annonserade nyligen också om ett borrprogram på 4 000 meter.

Nu har Alicanto med en elektrisk prospekteringsmetod, IP, hittat fyra hittills okända koppar-guld-mineraliseringar i ett område som de kallar “Wolf Mountain”. Ett av flera mål inom “Greater Falun Project”.
Med IP-metoden undersöktes ett tre kvadratkilometer stort område efter tidigare fynd.
Alicantos verkställande direktör Peter George säger i ett pressmeddelande:
– Dessa nya avvikelser är mycket viktiga eftersom de inte bara är starka signaler utan de ligger precis bredvid en känd koppar-guld-mineralisering.

Vilket i sin tur indikerar att mineraliseringarna kan vara mycket större, minst fem kilometer stora.
– Den pågående borrningskampanjen kommer att testa de mål vi har identifierat vid “Greater Falun”, inklusive dessa nya anomalier vid “Wolf Mountain”, utvecklar Peter George.
Alicantos prospekteringsinsatser omfattar också tusentals historiska observationer.
– När vi lägger samman denna information på den enorma mängden historiska och senaste geofysiska data, bildas en imponerande bild av “Greater Falun Project” som inte setts tidigare.

Alicanto genomför nu fältarbete och ett 4 000 meters borrprogram i ett stråk från gamla Falugruvan som beräknas vara klart i slutet av 2020.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna /Falun/2020-10-19

bo.joffer@me.com

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS