ANNONS

Hannes Penndorf Ronsten och Julia Tapper är ledare för Fun Camp, som hålls runt om i Hedemora kommun under sex veckor i sommar.
Foto: Pär Sönnert

Fun camp turnerar runt i kommunen: “Blir spännande”

HEDEMORA Fun camp erbjuder även i år aktiviteter för sommarlovslediga barn och ungdomar i Hedemora kommun. Basen är vid Vasaliden i Hedemora med arrangemanget ska även turnera runt om i kommunen. “Vi vill att barnen ska röra på sig och träffa kompisar”, säger Julia Tapper, en av ledarna.

Fun camp pågår i Hedemora kommun under sex veckor, från vecka 27 till vecka 32. Schemat publiceras bland annat på Fun Camps Instagramkonto och Facebooksida.
– Det gäller för barnen att hålla koll på schemat, var vi är någonstans. Vi utgår från Vasaliden men ska även åka runt en hel del. Fun camp kommer att finnas olika dagar i Långshyttan, Vikmanshyttan, Husby, Stjärnsund och Garpenberg, berättar Julia Tapper.

Hon är ledare, tillsammans med Hannes Penndorf Ronsten.
– Det ska bli spännande att jobba med detta, säger Hannes.
– Jag var ensam ledare i fjol. Det var tufft, men det gick. Det känns jättebra att vi är två ledare i år. Sedan har vi även med flera sommarjobbare, som jobbar två veckor åt gången. Det är jättebra med äldre ungdomar som är med och jobbar med detta. De är med och leker med barnen och blir förebilder åt dem, säger Julia Tapper.

Målgruppen för Fun camp är barn och ungdomar mellan 6 och 16 år.
– Yngre barn får också komma, men då vill vi att de har en vuxen med sig, säger Hannes Penndorf Ronsten.
– Det krävs ingen anmälan alls, barnen kan komma och gå som de vill, och allt är gratis. Det blir spontanlekar och spontanidrott. Vi har ett samarbete med Fritidsbanken och därför kan vi ha med oss en massa utrustning som barnen får låna och testa. Fritidsbanken Popup kommer också att vara med vissa dagar, berättar Julia Tapper.

Fun Camp hålls klockan 12.00-16.00 varje dag.
– Det innebär att vi har mycket tid för planering på morgonen. Det gäller ju att vi har många lekar på lager till barnen. Men vi får välja bort lekar med närkontakt och se till att man kan hålla avstånd även i lekarna, säger Hannes Penndorf Ronsten.

Vid ösregn ska de försöka ha aktiviteter inomhus, i gymnastiksalar och liknande.
– Därför försöker vi att vara på områden som har en idrottshall i närheten, där det är möjligt. Men i så fall måste vi begränsa antalet deltagare inomhus. Vi vill ju att barnen ska vara ute så mycket som möjligt, att de ska få röra på sig och träffa kompisar, säger Julia Tapper.

Om barnen vill så hoppas Julia och Hannes på att få till ett par utflykter i Hedemora.
– Vi hoppas få till det, att barnen får vara med och upptäcka närområdet här i Hedemora. Exempelvis skulle vi kunna gå till Sveaparken någon dag och ha aktiviteter där, säger Julia Tapper.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 26, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS