Fullspäckat vårprogram i filmstudion

Bild ur filmen Goliat som visas 4 april.
Foto: Christoffer Hjalmarsson
AVESTA. Torsdag 10 januari startar Avesta Filmstudios vår med ett program som vanligt fyllt med festivalbelönade och kritikerhyllade filmer.

– Det är mycket europeiskt, dessutom några amerikanska ”indie”-filmer och lite asiatiskt, berättar Bosse Hedman, ordförande i Avesta Filmstudio.

Totalt visas 15 olika filmer om torsdagarna på bio Myntet. Första film är “Winter’s bone”-regissören Debra Graniks nya film, “Leave no trace”, en ömsint far-dotter-skildring.
Detta följs av iItalienska filmen “Lycklig som Lazzaro”. Den belönades i Cannes 2018 för bästa manus. Det blir tre franska filmer och även filmer från Turkiet, Norge, USA, Nepal och Libanon. En svensk film blir det – Goliat, Peter Grönlunds ”uppföljare” till Guldbaggebelönade Tjuvheder.

I april avslutar de sedan med två av 2018 års mest omtalade och hyllade filmer. Det är polske regissören Pawel Pawlikowskis “Cold War”, som nyligen blev femfaldigt prisbelönad på Europeiska Filmgalan. Avslutningsfilmen är japansk, Hirokazu Kore-edas “Shoplifters” som bland annat är belönad med Guldpalmen för bästa film i Cannes 2018.
Filmstudion har i dag cirka 200 medlemmar och de blir gärna fler.

– Även den här säsongen kan jag utlova femton torsdagskvällar med spännande filmupplevelser. Det finns fortfarande tomma stolar som väntar på nya medlemmar, säger Bosse Hedman.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 02 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Verktyg ned ett uppskattat värde av cirka 100 000 kronor har under natten stulits i Krylbo.
AVESTA. Avesta kommun och Outokumpu kom att stå i fokus vid årets andra företagsfrukost. Kommunalrådet Lars Isacsson pekade på den långa historia med industriell produktion som finns.
AVESTA. IK Stål firar 60 år. Klubben bildades 1959 när friidrottarna valde att lämna Avesta IF och bilda eget. Jubileet firas 23 mars med en födelsedagsfest för nya och gamla medlemmar.