Fullmatad kulturvår på Avesta bibliotek

Lind & Co. Marianne Cedervall. Foto: Mia Carlsson
Författaren Marianne Cedervall berättar om sitt författarskap 12 februari.
Foto: Mia Carlsson / Pressbild
AVESTA. Föreläsningar, familjelördagar och dagbio. Vintern och vårens kulturutbud på Avesta bibliotek är brett för att attrahera många.

Föreläsningsserien blir först att dra igång 29 januari och först ut är personlig berättelse i ord och ton om Alice Babs – mamma och idol. Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson står för programmet.
– Det är lite nytt att vi får in lite musik i programmet. Vi inleder och avslutar föreläsningsserien med just musikprogram, säger Jan Bengtsson.

Avslutar gör Symbio den 2 april med en kombination av vevlira och dragspel. Totalt blir totalt åtta föreläsningar som handlar om allt från liv i universum till inflammation, släktforskning, lokalhistoria och självklart en författare – i form av Marianne Cedervall.

Familjelördagarna drar igång 2 februari och här varvas minibio med sagor, musik, clowneri och trolleri. Det blir också buktaleri av Stephanie Elovsson-Jägmo och dockan Cecilia som slog igenom i tv-programmet Talang förra året.
– Vi har aldrig haft buktaleri på familjelördagarna så det ska bli riktigt spännande, säger Malin Bivelöv, barnbibliotekarie.

Utöver detta så fortsätter man också med eftermiddagsfilmer för nyanlända. Fyra onsdagar med start 30 januari visas film på biblioteket följt av filmsamtal. Man hoppas på en mix med svenskar och nyanlända för att kunna få till ett bra utbyte.

– Vi märker att det finns ett behov av detta bland nyanlända. Det blir också en chans för dem att få berätta vad de har varit med om, säger Jan Bengtsson.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 04 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

HORNDAL. "Tunn is", så heter Carolina Angelis bokdebut. Det är spionroman som utspelar sig i Ryssland, men även Horndal finns med på ett hörn.
AVESTA. Föreläsningar, familjelördagar och dagbio. Vintern och vårens kulturutbud på Avesta bibliotek är brett för att attrahera många.
AVESTA. Avesta drar igång det nya året med att fira att staden fyller 100 år. Konstrundan firar detta genom att i år öppna upp och bjuda in alla som arbetar konstnärligt att delta.