ANNONS

Det är en stor trupp med ban och ungdomar som är med på SMK Hedemoras mc-skola.
Foto: Mikael Eriksson

Full gas på schemat för unga mc-fantaster

HEDEMORA. Dammet yr så det står härliga till på Hedemora motorstadion när deltagarna i SMK Hedemoras mc-skola gasar på för fullt.
SMK Hedemora har fått rejäl snurr på sin mc-skola. Ett 40-tal barn och ungdomar samlas tisdagskvällar på motorstadion för att drillas i konsten att tygla en frustande och brummande stålhäst. Deltagarna är mellan 4 och 17 år gamla och det är både tjejer och killar som är med och kör.
– Vi kör sex gånger på våren och sex gånger på hösten, säger Helena Talonen.Deltagarna får lära sig både körteknik och teori för att kunna tävla i motocross eller enduro. Johan Hansson, Christian Lindfors, Per Andersson, Henrik Viklund och Fredrik Karlsson ser till så att deltagarna får den rätta utbildningen.Två av de som är med är sexåriga Emma Andersson och tioåriga Emelie Eriksson.
– Jag ville, säger Emma om hur det kom sig att hon valt att köra cross.
Och det kan man förstå när så väl pappa som storebror kör enduro och cross.
– Inget, är hennes svar på frågan om vad som är svårast.Emelie konstaterar att allt är skoj men att det kan vara lite lurigt med att hitta växlarna.
– Cross är roligast, säger Emelie när hon ska välja mellan enduro och crossåkning.– Ungdomarna är framtiden, säger Helena om den satsning som motorklubben gör och hon konstaterar att det är många av de som gått i mc-skolan som i sommar ska ut och tävla.
Några kör guldhjälmstävlingar andra kör sommar- och vintercupen medan andra satsar ännu lite mer.
– Eddie Hansson satsar på ungdoms-SM i sommar, säger Helena.

Det här är fjärde året som SMK arrangerar mc-skolan, och Helena konstaterar att intresse bara ökar. Och det är inte bara från Hedemora deltagarna kommer utan de kommer från såväl Falun som Borlänge och Avesta.

Klubben har sökt och fått bidrag från Södra Dalarnas Sparbanks satsning Tro, Hopp och Klöver och det är pengar som behövs för att kunna utveckla såväl banor som verksamhet.

Publicerad i Annonsbladet vecka 30 2018.

Bildspel – fler bilder från mc-skolan:

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS