ANNONS

Alexander, Sigge, Frans, Thure och Melanie var några av de första som ville prova den nyspolade skridskobanan i Mora by.
Foto: Privat

Full fart på nyspolad is

När hockeyplanen i Mora by togs i bruk blev det full fart hela helgen. – Till och med Säters hockeyjuniorer var här på lördagskvällen, säger Lasse Hedman som tagit initiativ till spolningen.

Ett gäng engagerade bybor med Lasse Hedman i spetsen har sett till att det nu går att åka vid den gamla hockeyrinken i Mora by. Förra helgen kunde den tas i bruk.
– Det bara regnade dit ungar som ville åka, säger Lasse.
Skridskoåkarna kom och gick under hela helgen och den nya grillen blev också flitigt använd.
– När jag kom på lördagskvällen för att spola klockan nio så var det sju hockeyjuniorer här och tränade. Men då bytte de om och stack till Solvarbo och fortsatte där.
Lasse Hedman berättar att han blev lite nostalgisk över tankarna på att det var på just denna is som Klara Myrén inledde sin hockeykarriär.
– Hon är uppvuxen 25 meter härifrån. Sedan blev hon ju landslagsspelare i Tre Kronors damlandslag och var med i OS i Vancouver 2010.
– Nu huserar Klara i Falu IF damhockey, fortsätter han.
Om kylan håller i sig kommer isbanan i Mora by att fortsätta underhållas av byborna. Lasse har också hoppat in och hjälpt kommunen med att spola multiarenan i Enbacka.
– Men där började de för sent och när det är tråkiga plusgrader så går det ju inte att spola. Men vi fortsätter när det blir kallt igen.
Hur kallt måste det vara för att man ska kunna spola?
– Minst tre-fyra grader.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS