ANNONS

Fryshuset anordnar aktiviteter under hela jullovet.
Foto: Veronica Rigtorp

Fryshuset Borlänge arrangerar lovaktiviteter

BORLÄNGE. Fryshuset Borlänge, en mötesplats för unga. Genom ett samarbete med Borlänge kommun och ett tillskott från Borlänge Energi, kommer lokalerna att prunka av aktivitet under jullovet.

Mellan 60-100 unga besöker lokalerna varje dag om året och nu blir det aktivitet under jullovet.
Jul och nyår är en tid då många inte vill vara hemma av olika anledningar, Fryshuset i Borlänge planerar att köra verksamhet under hela lovet och ska vara en trygg plats där unga kan träffa vänner och utöva sina intressen med bra ledare och förebilder. Alla event som anordnas är grundade i ungas egna efterfrågan och arrangeras tillsammans med dem.
– Vi vill skapa en trygg plats för ungdomar att fira jul och nyår på eller bara en plats att hänga på under lovet, när resurser eller tillgänglighet till annat som erbjuds inte finns. Bland annat planerar vi på ungdomars begäran både nattbio på nyår och en klassisk uppesittarkväll dagen innan julafton där vi visar bingolotto på storskärm, klär granen, dricker glögg och julfikar. Ett utmärkt tillfälle att också få en inblick och diskutera olika kulturer, berättar Pontus Dahlin, Projektledare på Fryshuset.
Övriga aktiviteter som planeras är dans, poesi, spoken word och skateboard. samt även uppträdanden och livepoddar.
– Fryshuset blir en naturlig plats att komma till oavsett vilket område eller bakgrund du har. Målet är att det inte ska kosta något att ta del av våra verksamheter. Vi skapar möten mellan ungdomar i åldrarna 13-17 från alla Borlänges områden där de kan förena sig i det gemensamma intresset, säger Per Hed, platschef Fryshuset Borlänge.
I dagsläget är alla aktiviteter som arrangeras på Fryshuset förutom den dagliga verksamheten beroende av tillskott av medel för att kunna genomföras. Det finns ett stort behov av aktiviteter och en meningsfull fritid för unga i Borlänge. Hos Borlänge Energis ledningsgrupp var saken glasklar när frågan om hur pengar inför årets julfirande skulle fördelas. Man har under året drabbats av ett flertal tragiska händelser som har påverkat en stor del av personalen och viljan att bidra till insatser som gör skillnad är stor.
– Utifrån ovan beskrivna situation blev det väldigt självklart för oss att i år avstår vi från att ge julklappar till vår personal. Vi bestämde oss för att vi skulle lägga motsvarande belopp till ändamål som gör skillnad i Borlänge. När vi funderade på vilka organisationer vi ville stötta så föll det sig naturligt att Fryshuset skulle vara en av dessa, säger Lars Larsson, VD AB Borlänge Energi.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Borkänge/Gagnef vecka 52

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS