Frodiga familjer förnöjer

Föder upp ekorrar. Två har blivit sju.

Anar att det är konsekvensen av rikliga tillsatser av solrosens frön. Följer den växande familjens, av flit präglade, tillvaro från mitt köksfönster.
Strax före mörkrets inbrott anmäler några andra stamgäster högljutt sin ankomst. Brukar kalla dem ankor, men anar att de egentligen är änder. De marscherar i takt.
Rådjuren har en fristad hos oss. Yttre hot i form av lystna jägare och deras hundar hålls utom skotthåll. Upplever att Bambis bröder och systrar förstått att de går säkra, då även denna laguppställning stadigt växer. En av dem måste ses som en familjemedlem. Det är en hon, en råget, med en buckla i baken. Tror att bucklan vittnar om en vargs misslyckade intag av färsk skinka. Grundar min misstanke med att skadan uppstod då vi såg en vargduo majestätiskt trava över vår tomt.
Nu när några år gått sedan riskfaktorn senast syntes är nog risken för fetma det största hotet mot den grånade rågetens hälsa.
Vilt är vackert.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

FALUN/STOCKHOLM Marcus Hellström är en kreativt otyglad jeanskännare. Passion och yrkeshantverk leder långt. Hela vägen till att designa brallor för Lee. – Det här är en pojkdröm för mig.
HEDEMORA. Nu görs de sista urvalen inför Föreningen Hedemorabilds sommarutställning. En utställning med gamla bilder som visar lite av Hedemoras historia och i synnerhet från TT-loppen.
HEDEMORA. En träff i dagarna tre för Saabar och Saab-frälsta arrangeras på Hamrebanan med start 29 juni. Bakom träffen fem saabentusiaster från Hedemora.