ANNONS

Janni Ahlholm Rees är fritidsledare i Falu kommun, och hon betonar syftet i de sommarsatsningar som görs av fritidsgårdar och deras samarbetspartners. “Alla ungdomar och barn ska ha tillgång till en givande och utvecklade fritid och det hoppas vi som arrangerar kunna bidra till”, säger hon.
Foto: Dreamstime

Fritidsgårdarna utlovar färgstarkt sommarlov

FALUN Sommarlovet är i gång. För den som så önskar kan det bli ett intensivt sådant. Faluns fritidsledare presenterar nu en agenda som omfamnar det mesta.

Lugna puckar, fullt ställ, högt, lågt, varmt, kallt, morgon, middag, kväll.

Sommaren har brakat i gång på riktigt för Faluns yngre generationer.
Falu kommuns fritidsgårdar och samarbetspartners har tagit fram ett digert program.
Janni Ahlholm, fritidsledare på fritidsgården Galgen, berättar.
– Mellan vecka 25-32 ordnas en mängd aktiviteter.
– Och allt är gratis, dock behövs anmälan till vissa av dem, inflikar hon.
Från den 15 till och med den sista juni är Lugnet i zenit. Vad som tidigare var känt som “Summer Blast” bär nu namnet “Hellmansö går i land!”, då man integrerar verksamheterna för 10-12-årsgrupper med öppen verksamhet för Falu kommuns ungdomar 13-25 år.

På menyn står ett veritabelt smörgåsbord av roligheter.
– Här finns bland annat e-sport i form av datorer, VR, PS4 och Xbox. Dessutom pyssel samt musikhörna, förklarar Janni delar av den stinna sysslobrygd som nästintill svämmar över av upplevelsestoff.
Hon utvecklar:
– Det finns även möjlighet för bad, minigolf, frisbeegolf och massor av utelek. Biblioteket kommer att finnas på plats för att erbjuda sitt koncept ”Läsa äger”, och ett antal dagar får vi också besök av Falu Naturskola.

Vecka 27 signalerar sedan start för göromål kopplade till de äldre unga mellan 13 och 25 år. Här drar man i gång med en vandring som naturskolan också bistått.
– Vi har en startdag vid Stångtjärnsstugan på måndagen, och sedan en natts övernattning mellan tisdag och onsdag tillsammans med ledare och vänner, informerar Janni.

Därpå följer under sommaren lägereldsmys på en ö i Stora Vällan, graffiti i skateparken, kurragömma på stan, utebio, zorbing i Bjursen och ridning. Med mera för flera.
– En hel del av dessa aktiviteter är drivna och planerade av Faluns unga, med stöd av oss, poängterar Janni och gör halt vid vad som utgör innersta värdet i satsningarna på en spännande och stimulerande sommar för kommunens unga.
– Sommarens kostnadsfria aktiviteter är otroligt viktiga. Alla ungdomar och barn ska ha tillgång till en givande och utvecklade fritid och det hoppas vi som arrangerar kunna bidra till.

Hon berör den finansiella aspekt som kan stå i vägen för vissas önskan att närma sig en specifik aktivitet eller upplevelse.
– En speldator, konsolspelande eller en ridtur på ridskolehäst är exempel där ekonomin kan vara en begränsning.
– Vi vill ge alla möjlighet till ett fantastiskt sommarlov, understryker Janni Ahlholm Rees.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS