ANNONS

Säters kommuns fritidschef Malin Lilja-Altörn tror på Fritidsbankens verksamhet.

Fritidsbanken öppnar för “insättning”

SÄTER. Nu går det att göra “insättningar” till den nya Fritidsbanken som startar i Säter. Den som vill kan skänka sport- och fritidsartiklar till Fritidsbanken, som det sedan går att låna.

Vid två tillfällen går det att lämna in sport- och fritidsartiklar till Fritidsbanken, som ska öppna i Säters kommun. Det första tillfället är den 2 och 3 januari klockan 10-14 på Gärdet (Malmsteinsgatan 25) och samma dagar klockan 16-18 vid Skönvikshallen (Jönshyttevägen 2).
Efter detta kommer det att gå att lämna in artiklar på tisdagar och torsdagar klockan 10-14 på daglig verksamhet Gärdet, och klockan 16-18 på Skönvikshallen.
– Vi hoppas att vi snabbt kommer upp i det antal artiklar som krävs för att vi ska kunna starta utlåningen, säger Malin Lilja-Altörn, fritidschef i Säters kommun, i ett pressmeddelande.
– Själva utlåningen kommer att ske på dagliga verksamheten Gärdet där personal och arbetstagare på dagliga verksamheten kommer sköta hanteringen och utlåningen, säger Lena Lorenz, verksamhetschef inom funktionsnedsättning i Säters kommun.
Malin Lilja-Altörn tror och hoppas att Fritidsbankens verksamhet kommer att bli väldigt lyckad.
– Jag vet att det är många som ser fram emot att få jobba med det här, säger hon och betonar även att detta är bra för miljön.
– De som har sport- och fritidsartiklar att skänka bidrar till att fler människor får möjlighet att prova på olika sporter och bidrar dessutom till minskad miljöpåverkan.
Fritidsbanken tar emot sport- och fritidsartiklar men dock inga kläder.
– Det som skänks kan vara nytt eller begagnat, men självklart i tillräckligt bra skick för att kunna lånas ut. Vi vill ju att alla ska få en positiv upplevelse av att prova på en aktivitet, säger Malin Lilja-Altörn.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v52

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS