ANNONS

En intensiv kamp blev det när syskonen Tilda och Eddie Strömberg mötte Mille Lund och Samuel Åsåker. Resten av lovet tänker de ägna åt hockey, fotboll och surfande, berättade kombattanterna.
Foto: Karin Diffner

Fritidsbanken fick tänka om till jubileet

Fritidsbanken kunde varken låna ut skridskor eller skidor på sitt ettårsjubileum på grund av snöbrist. Men då blev det frisbeegolf, fotboll och casting istället.

– Vi vill att fler ska upptäcka Fritidsbanken och förstå att man kan få låna grejor för att prova på, förklarade fritidssamordnaren Sara Sissala.
Även om snön i det närmaste försvunnit och Ljusterns is blivit förrädisk lyckades Fritidsbanken få till fina aktiviteter vid det så kallade Hundbadet. Ett gäng fritidsbarn och helt sportlovslediga ungar hittade dit och sysselsatte sig ivrigt med det som fanns att göra.


Mille Lund, Samuel Åsåker och syskonen Eddie och Tilda Strömberg var till exempel helt uppslukade av en spännande match.
– Vi spelar innebandy. Nej, jag menar utebandy, förklarade Eddie mellan passningar och skott på mål.
– Och vi leder med 16-10, fortsatte Mille som var i andra laget.


Kommunens representanter Sara Sissala, Emilie Andersson och Per Eriksson fick ställa om typen av aktiviteter sedan vädergudarna hade ändrat förutsättningarna för jubileet. Istället för skidor och pulka blev det nu kubb, fotboll och innebandy.
– Egentligen är det här ju samma grejor som finns på skolorna, men det verkar vara kul att göra det på ett nytt ställe, menade Emilie.
Fritidsbanken är som ett bibliotek där vem som helst kan låna sport- och friluftsutrutning gratis. Verksamheten startade i januari förra året och verkar ha kommit igång först nu.
– Under hela 2020 blev det bara ungefär 40 lån, men på bara två månader i år har vi lånat ut 80 saker så det är ju en markant ökning, berättade Sara Sissala.
Förutom aktiviteter bjöds det också på grillad korv, frukt och en tipspromenad för både stora och små.

Fakta Fritidsbanken
Fritidsbanken ligger på Malmsteinsgatan 25 i Säter, i Gärdets lokaler. Här kan Säterbor kostnadsfritt låna sport- och friluftsutrustning i upp till 14 dagar.
Den som har sport- och friluftsutrustning över hemma kan också lämna in dem till verksamheten så att många kan ha användning av dem.
Mer information finns på Säters kommuns hemsida.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS