ANNONS

– Det mest fantastiska med föreningen är alla funktionärer, säger Friskis och Svettis verksamhetschef Margareta Berglund med eftertryck. Marie Sundgren och Margareta Berglund har båda varit med från starten, och var festklädda träningsfestdagen till ära.
Foto: Veronica Rigtorp

Frisk 25-åring svettas vidare

BORLÄNGE. En av Borlänges största idrottsföreningar fyller 25 år, det firades med träningsfest i dagarna två.

Med sina 250 ideella funktionärer och cirka 7100 medlemmar är Friskis och Svettis bland de största idrottsföreningarna i Borlänge idag.
Föreningen bildades 23 november 1993, då var verksamheten utspridd i olika lokaler, nu återfinns föreningen i stora lokaler vid Kupolen området.

– Vi känner oss som stolta budbärare av rörelseglädje. Med föreningens ideella krafter har vi under dessa 25 år gått från att genomföra ett fåtal träningspass i veckan till dagens cirka 110 pass per vecka samt skapat en stor möjlighet att träna i en varierad gymmiljö. Med målet att få så många Borlängebor som möjligt i rörelse. I alla åldrar, förklarar Margareta Berglund, verksamhetschef på Friskis och Svettis i Borlänge.

Utmaningen ligger i att hitta dom som idag inte kommer för att träna, genom att utveckla verksamheten och skapa träning som man kan komma på som ny, förklarar Berglund.
Hon älskar träning och leder Yoga-, dans- och corepass varje vecka plus tränar själv på flera olika pass i veckan.
– Jag är allätare och försöker få in styrka, rörlighet och kondition, så det blir variation, det är viktigt, säger Berglund.

Träningen för henne kan också vara en tur på längdskidorna eller i löpspåret i Mellsta.
Marie Sundgren är en av alla ledare som varit med från början, idag som ledare för danspass och som motionär på allehanda pass två-tre gånger i veckan. Att hon är vältränad är en underdrift, Marie har 25 Vasalopp och 20 maraton på cv:n.

En annan veteran hos föreningen är pensionären Anna Hakkarainen, hon var på plats redan klockan sju på morgonen för ett pass med Indoor walking, ett pass i gymmet och ett avlutade pass med Dans soft.
– Det är tokroligt, förklarar träningsglada Anna som fick opererade båda knäna på grund av artros för sex år sedan.

Hon tränar fem dagar i veckan, mest på förmiddagarna och gärna dubbelpass.
Maraton, en tjejklassiker och öppet spår har hon också hunnit med genom åren.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 50 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS