ANNONS

Nu uppmanas Borlängeborna att ta med sig kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan för att aktivera sig och samtidigt upptäcka några nya platser i kommunen.
Foto: Svenska Orienteringsförbundet

Friluftsprojekt får fint tillskott

BORLÄNGE. Kultur- och fritidsnämnden har godkänt att projektet HittaUt beviljas medel på 90 000 kronor. Resurserna fördelas mellan tre orienteringsklubbar i kommunen, Domnarvets GoIF, Kvarnsvedens GoIF och Stora Tuna Orienteringsklubb.

I 13 år har projektet HittaUt lockat tusentals deltagare på 84 orter i Sverige att ta sig ut och leta Checkpoints, där Borlänge är en av orterna.
Nu uppmanas Borlängeborna att ta med sig kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan för att aktivera sig och samtidigt upptäcka några nya platser i kommunen.
Kartan finns i både digital och fysisk form. Vid varje checkpoint finns en kod som man kan registrera på sitt konto, med chans att vinna fina priser. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen som vanligtvis sträcker sig från maj till oktober.

“Jag är glad att kommunen kan vara med och satsa på detta projekt”, säger Maslah Omar (S) Kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Pandemin har förändrat sättet att leva och röra sig i samhället. Vardaglig motion är jätteviktigt även i dessa tider, och detta är ett sätt att motionera och upptäcka kommunen under corona-säkra former.
– Jag är glad att kommunen kan vara med och satsa på detta projekt och jag önskar alla som ger sig ut för att leta checkpoints lycka till, säger Maslah Omar (S) kultur- och fritidsnämndens ordförande.
HittaUt finns även som friskvårdsprojekt för företag och skolor. Friskvårdsprojektet HittaUt samordnas av Svenska Orienteringsförbundet och arrangeras av lokala orienteringsföreningar.
veronica rigtorp

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS