ANNONS

Frida Hansdotter från Norberg tog OS-guld 16 februari och kommer att firas på torget i Norberg 2 mars.
Foto: Rebecca Linder (arkiv)

Fridas OS-guld firas på hemmaplan

NORBERG. Norbergs och Fagersta kommuner kommer att fira Frida Hansdotters OS-guld fredag 2 mars klockan 17.30 på torget i Norberg, tillsammans med Frida.

Det var fredagen den 16 februari som Frida Hansdotter tog OS-guld i slalom. När Wendy Holdener passerade mållinjen med de röda siffrorna +0,05 på resultattavlan stod det klart att Frida tagit OS-guld. 

– Jag kan knappt tro det. Jag hade en bra dag idag. Jag kände på starten vid båda åken att det var så kul. Jag hade ett stort leende på läpparna och försökte åka så fort jag kunde, sade Frida Hansdotter efter tävlingen till Sverige olympiska kommitté.

Nu vill alltså Fagersta och Norbergs kommuner tillsammans hylla Frida för hennes fantastiska prestation. Från Norbergs kommun sida hoppas man att många vill fira henne och hälsar därför allmänheten varmt välkomna att delta. Norbergs kommun uppmanar de som kommer från Fagersta eller andra kringliggande kommuner att om möjligt åka kollektivt till Norberg under denna tid då det finns begränsat med parkeringsplatser. Från Fagersta går gratisbuss som kommer att köra till Norberg strax innan firandet.

Firandet är på fredagen och följs sedan av Frida Hansdotter cup under lördagen i Klackbergsbacken, Norberg.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS