Frida Hansdotter blev tvåa i “Mästarnas Mästare”

Frida Hansdotter slutade tvåa i SVT:s "Mästarnas Mästare".
Foto: Arkiv
NORBERG Det räckte inte riktigt ända fram för Frida Hansdotter i finalen av SVT:s "Mästarnas Mästare". Hon fick ge sig mot vinnaren Michel Tornéus.

Det blev väldigt spännande i finalprogrammet av “Mästarnas Mästare”. Det forna alpinesset Frida Hansdotter, från Norberg, ställdes mot den forne längdhopparen Michel Tornéus, från Botkyrka. Den sistnämnde drog det längsta strået och vann det jämna finalmomentet.

– Det här var den tuffaste fajten hittills. Frida stack i väg som ett spjut men jag hade tur i sista tävlingen, sade Tornéus i programmet efter vinsten.
Frida Hansdotter var inte speciellt besviken efteråt.
– Det känns fantastiskt ändå. Det är så kul att tävla och att få vara med i programmet, men nu måste jag nog hem och träna på precision, sade hon efter finalen.

Hon fortsatte:
– När jag åkte hit så tänkte jag, oj, vilket startfält. Så jag är supernöjd, en jätteglad tvåa. Det har varit en ära att få vara med och att få träffa alla fantastiska människor.

Under programmet imponerade Hansdotter med sin otroliga benstyrka när hon krossade skidskyttelegendaren Magdalena Forsbergs gamla programrekord i jägarvila, att sitta mot en vägg med benen i 90 grader. Forsbergs gamla programrekord på knappt 13 minuter krossades av Hansdotter som satt i jägarvila i strax över 26 minuter.

– Jag hade testat en gång hemma och känt att ”det här känner jag att jag är stark i”, sade Hansdotter till Aftonbladet efter det programmet.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 21, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA/HEDEMORA/NORBERG Från och med lördagen den 30 maj 2020 råder eldningsförbud inom kommunerna Avesta, Hedemora, Fagersta och Norberg.
DALARNA För tolfte året delar Kulturrådet ut kulturmärkta pengar till kommunala skolor och friskolor. Dalakommunerna får totalt drygt 5,7 miljoner kronor.
NORBERG Företagarna norra Västmanland har utsett Niclas Hammarbäck till Årets företagare 2020 i Norbergs kommun.