Fransk utbildning gav mersmak

Inredaren Emelie Eriksson är precis hemkommen från en homestylingutbildning i Frankrike.
Foto: Veronica Rigtorp
GUSTAFS. Inredaren Emelie Eriksson är precis hemkommen från en homestylingutbildning i Frankrike. En vecka som gett mersmak och energi till ytterligare utveckling i hennes bolag.

Emelie Eriksson har alltid varit intresserad av heminredning och för två år sedan startade hon företaget Creative Decor Inredning och Homestaging.
Företagets uppdrag är i dag till största delen att styla bostäder inför försäljning. Uppdragen får hon oftast via en mäklarfirma hon samarbetar med. Men hon uppbär också åtaganden från privatpersoner.

Mäklarfirman berättar för säljaren om Emelie Erikssons tjänster och vill denna ha hjälp kommer Emelie ut och tittar på objektet och ger en offert på kostnaden, innan stylingen påbörjas. I regel kan säljaren få mellan 10-20 procent mer betalt vid homestyling.
– Jag gör bostaden attraktiv, så att den visas upp från sin bästa sida och sin fulla potential, förklarar Emelie Eriksson begreppet homestyling eller, som det också kallas, homestaging.

Det gäller att vara lagom sparsam med det som sätts in i bostaden så att köparen fortfarande kan se sig själv bo där.
– De flesta bostäder jag stylat har varit tomma.
Emelie Eriksson har ett lager med möbler, mattor, textilier och annan inredning, som hon använder vid stylingen.

Med massor av nya idéer och nyvunna erfarenheter från utbildningen i Frankrike vill hon nu ta nästa steg och i framtidsplanerna ingår inredning av offentliga interiöra miljöer som väntrum, kontor, receptioner och nyproduktion.

Emelie går också inredningsutbildning på distans för att bli certifierad inredare.
Öga och känsla besitter hon tveklöst, för hemmet är som hämtat ur en inredningskatalog av det exklusivare märket.
Familjen Erikssons eget hus är från 1938 och var ursprungligen på 86 kvadratmeter när det införskaffades för tio år sedan. 2010 gjordes en utbyggnad, så total bostadsyta är numera 200 kvadratmeter.

I princip har man gjort om allt från tak till golv. Takstolar, fönster, fasad och allting invändigt är nytt, utom det gamla vackra trappräcket.
Det var också trappräcket och läget som gjorde att familjen valde huset i slänten med den stora eken.
Mycket av jobbet har de också gjort själva.

Publicerad i Annonsbladet vecka 47 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

HEDEMORA. Oron är stor hos föräldrarna kring vad som ska hända med förskolan i Stjärnsund . De valde därför att ha en demonstration i samband med kommunfullmäktiges sammanträde.
LÅNGSHYTTAN. Vårdcentralen i Långshyttan har fått och ska få utökade resurser. Lokalerna har blivit större och tjänsterna fler.
HEDEMORA. Statens kulturråd har beviljat Hedemora kommun 458 500 kronor till skapande skola. Pengarna är vikta för barn och elever i förskolan till årskurs 9.