ANNONS

Paret Omid Massali och Petra Wåhlin Massali, som driver galleri Svarta Gran, är glada över att fått äran att presentera Jungnelius utställning A journey trough artifacts, som pågår till och med 28 november.
Foto: Veronica Rigtorp

Från snippor och snoppar till läppstift i ny utsällning

Svarta Gran har återigen lyckats få en av de stora samtida konstnärerna att ställa ut sina verk i galleriet. Den här gången är det Åsa Jungnelius som bland annat är knuten till Kosta Boda.

Paret Omid Massali och Petra Wåhlin Massali är glada över att fått äran att presentera Jungnelius.
På utställningen visar hon både snipor och snoppar, men även läppstift och verk som går från glas till natur.
Åsa Jungnelius är baserad i Stockholm och Månsamåla i Småland. Hon har varit knuten till Kosta Boda sedan 2007.

Jungnelius är konstnär (master of fine art, MFA) och lektor på Konstfack. Hon är initiativtagare för Residence-In-Nature (start 2014) och är dess konstnärliga ledare tillsammans med Lisa Torell och Hans Isaksson med arbetet Mammas hus i Lainio.
Just nu är Jungnelius aktuell med det offentliga verket Snäckan för utbyggnaden av nya tunnelbanestationen i Hagastaden.

I Jungnelius konstnärskap pågår ett materialdrivet utforskande som rör sig mellan det monumentala och de socialt och strukturellt konstruerade rum som utgör fonden. Objektet som sådant spelar en central roll, både som en representation för identiteter och projektionsyta för kroppsliga begär och böjelser.

I relationen mellan materia och kropp undersöker hon den glidande skala av positionering som ständigt omförhandlats och återskapats genom kulturhistorien.
Åsa Jungnelius utställning A journey trough artifacts visas på Svarta Gran till och med 28 november.

Fakta
Åsa Jungnelius utställningar i urval: Stene Projects 2020, Liljevalchs 2020, Artipelag 2020, Vandalorum 2019, Luleåbiennalen 2019, Fullersta Gården 2018, He Xianging Art Museum Shenzen 2018, Arkdes 2018, Dunkers kulturhus 2017, Chamber NY 2017, Kalmar konstmuseum 2013, Crystal Gallery 2011, Tensta Konsthall 2007. 2007-2013 var Jungnelius anställd vid Kosta Boda som formgivare. Hon var med och initierade WeWorkInAFragileMaterial (2003-2010) och driver idag LASTSTUDIO. Jungnelius finns bland annat representerad på Nationalmuseum, Röhsska museet och Statens Konstråd.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS