ANNONS

Helena Bratt:s verket på laduväggen är mönster från en gammal tapet. Allmänheten är vissa tider inbjudna att skate på ramperna.
Foto: Veronica Rigtorp

Från gatan i Meken

SMEDJEBACKEN. “Från gatan” – ny vinterutställning med graffiti, textilt hantverk, filminstallation och allmogemåleri i Meken.

Utställningen vill få besökaren att komma närmare konst och aktiviteter med rötter i det offentliga rummet.
Mellan 14 december och 1 mars kommer Konsthallen Meken aktiveras på ett nytt sätt, genom en mix av storskalig konstutställning ihop med skateboard- och sparkcykelåkning tillsammans med ett brett program av aktiviteter som workshops, filmvisning, inspirationsföreläsningar av konstnärer och andra inbjudna med utgångspunkt ifrån gatukultur, slöjdaktivism och det egna konstnärliga uttrycket i offentliga rum.
Konstutställningen, som består av en rad verk av fem inbjudna konstnärer – Helena Bratt, Huge, Akay+Olabo och Ollio utgör ett ramverk för ett övergripande tema och program om konst i det gemensamma stadsrum.

Verk av Jonathan Josefsson med artistnamn Ollio. Foto Veronica Rigtorp.

Verk av Daniel Fahlström artistnamn Huge. Foto Veronica Rigtorp

Med flera stora platsspecifika verk i helt skilda tekniker och material vill utställningen iscensätta en slags utomhusmiljö inne i den stora gamla industrilokalen där även skateboard och sparkcykel/kickbike tillåts åka på street-ytor på hinder och i miniramp som byggs för vinterns utställning.
Utställningen arrangeras av Konsthallen Meken i ett samarbete med konstföreningen Mekens Vänförening med stöd av Region Dalarna i syfte att utgöra en plats i vinter för att engagera, inspirera och på ett lekfullt sätt låta besökarna närma sig konst och kultur genom aktiviteter som i många gånger uppstått ifrån kreativa och nytänkande subkulturer och med kollektiva krafter. Lokala kulturföreningar har också engagerat sig mycket i både aktivitetsinnehåll och byggen av skateboardramper som alltså finns på plats i konsthallen.

Publicerad Annonsbladet Dalarna, vecka 2

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS