ANNONS

Landsbygdsutvecklare Hanne Stenback och planarkitekt Frida Petersson värnar om dialog och framtida satsningar på Faluns landsbygd. “Det känns som att det finns en ganska bra relation mellan kommunen och dess landsbygd och att det genomförs en hel del satsningar politiskt just nu”, berättar Stenback.
Foto: Sonny Jonasson

De framtidsfrämjar Faluns närområden

FALUN. Det våras för landsbygden. Falu kommun satsar på zonerna som omfamnar centrum. Fokus är på framtidens företagande, naturvärden och breddad bebyggelse.

Falu kommun sträcker sig framåt, gluttar runt hörnet och skådar in i framtiden för att få en översiktsbild av helheten. Det är inte bara stadskärna som ska med i samtida banor för framtida vanor.

Landsbygden omfattar både kraft och yta. Ymnig mark att nära fruktbar samhällskropp, erfarenhet och kunskap om orten som sådan.
– Det finns som uttalat mål i kommunens tillväxtprogram att Falun ska bli större, och det gäller även landsbygden. Glädjande nog har den precis som de centrala delarna ökat i antal invånare de senaste åren, säger kommunens landsbygdsutvecklare Hanne Stenback.

Innan beslut fattas ska alla få säga sitt. Lokalbefolkningen, föreningar, politiska partier, organisationer och myndigheter. I Svärdsjö, Enviken, Danholn, Bjursås, Grycksbo, och Aspeboda plus nämnda platsers kranskvarter.

– Det är alltid svårt att veta på vad resurserna ska läggas, därför är det viktigt att alla kommer till tals och att vi strävar åt samma håll.

Läs mer i kommande helgs nummer av Annonsbladet (Falun).

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS