ANNONS

Polisen meddelar att det under vår och sommar har stulits väldigt många cyklar, elcyklar och cykelkärror i Falun. Man har dock nått framgång i att kunna beslagta många av de stulna färdmedlen, och har även flera misstänkta för stölderna. Därtill har en misstänkt cykeltjuv gripits.
Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Framgångsrik polisjakt på cykeltjuvar

FALUN Polisen har efter beslag återfunnit många cyklar och även gripit cykeltjuv i Falun. Polismyndigheten accentuerar nu betydelsen av att stöldanmäla cyklar.

Detta ökar chanserna för den rätte ägaren att få tillbaka hojen i fråga.

Polisen meddelar att det under vår och sommar har förekommit en stor mängd cykelstölder i Falun. Ett aktivt arbete från polisen har dock lett till att man kunnat beslagta många cyklar och även har flera misstänkta för stölderna.
Bland annat greps nyligen en misstänkt cykeltjuv.

Förutom vanliga cyklar har även elcyklar och cykelkärror visat sig vara påtagligt stöldbegärliga i Falu kommun.
Polisregion Bergslagen – där lokalpolisområde Falun ingår – har jobbat aktivt med dessa ärenden under våren och sommaren.
Man har i detta arbete identifierat ett antal särskilt brottsaktiva personer som misstänks ha tillgripit främst elcyklar, mountainbikes och cykelkärror i Falun.

De senaste veckorna har flera nyare elcyklar, mountainbikes och cykelkärror beslagtagits från berörda brottsaktiva personer.
Några cyklar har omgående kunnat härledas till stöldanmälningar från sommaren, medan godsspårning fortfarande pågår i andra fall. Polisen konstaterar i sin kommuniké att det handlar om cyklar till värden om tiotusentals kronor per styck som beslagtagits.

Den 2 augusti greps en man för tillgreppsbrott av bland annat cyklar. Mannen anhölls men häktades inte, då tingsrätten bedömde att häktning inte stod i proportion till brottsmisstanken i det specifika fallet.
Brottsutredningen pågår dock fortfarande.

Med bakgrund av de beslag av cyklar som polisen gjort på senare tid påminner Polismyndigheten nu om vikten av att anmäla sin cykel stulen. Detta görs till polisens kontaktcenter (PKC), via webb eller telefon 114 14.
Ange om cykeln är stöldmärkt, ramnummer samt särskilda kännetecken.

Polisen påtalar också att man alltför ofta tar cyklar i beslag som inte anmälts stulna.
Vilket innebär att det blir betydligt svårare för den rätta ägaren att få tillbaka sin cykel.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS