Fräcka biltjuvar stoppade i Grycksbo

BORLÄNGE. En man blev på tisdagsförmiddagen bestulen på nycklarna till sin bil och fick kort därefter se den köra iväg med fel förare bakom ratten. Biltjuvarnas färd slutade i Grycksbo.

Mannens jacka stals i samband med ett på vårdcentralen i Kvarnsveden. Då stölden uppmärksammades såg han samtidigt hur hans bil lämnade parkeringen, sannolikt körd med de nycklar som låg i jackfickan.

Den stulna bilen sågs några timmar senare köra genom Bjursås. En polispatrull som fanns i närheten kunde med hjälp av tips från vakna vittnen ta upp ett förföljande. Biltjuvarnas färd slutade i Grycksbo. I samband med stoppet hamnade en bil i diket, dock utan att någon person skadades.

Två personer färdades i bilen, båda dessa greps på platsen. Duon misstänks misstänks utöver bilstölden också för narkotikabrott, och föraren för drograttfylleri.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE. I höst kommer högskolestyrelsen att ta ställning var Campus Borlänge ska byggas, i befintliga lokaler eller flyttas till Liljanhuset i centrala Borlänge.
BORLÄNGE/FALUN. I samband med akademisk högtid, som anordnas vartannat år, kommer Högskolan Dalarna 15 mars att högtidligt utdela hedersbetydelser.
BORLÄNGE. En bil - två misstänkt drogpåverkade förare. Det blev det dystra resultatet av två poliskontroller under natten mot onsdag.