ANNONS

Det kryllar av spelglada barn på Björkliden på onsdagarna. Gustav Jacobsson, som annars tränar Östansbo IF:s pojkar 14 år, gör här en insats med blivande stjärnor under fotbollsskolan.
Foto: Marie Brosset

Fotbollsskolan slår alla rekord

LUDVIKA. Östansbo IF:s fotbollsskola slår alla rekord i år med nästan 300 deltagande barn. – Det är superroligt, säger Mattias Johansson i klubben.

Varje onsdag tränar den här sommaren åtta grupper med flickor och pojkar i åldrarna 6-9 år fotboll på Björklidens idrottsplan.
– Vi säger inte nej till någon utan ville erbjuda fotboll både till dem som vill utvecklas som spelare och dem som vill ha kul, säger Mattias Johansson.
Mattias sitter i styrelsen, är tränare, förälder och sponsoransvarig i Östansbo IF. Han berättar att klubben drivit fotbollsskola i många somrar och att deltagarantalet brukar ligga mellan 220 och 250.
– Men i år är det en klar ökning.
Vad beror det på?
– Vi har en väl fungerande förening och ser till att ha ledare klara i tid. Det är viktigt att lägga tid och energi på fotbollsskolan. Det är första mötet med våra fotbollsspelare som vi ju vill ska bli kvar i föreningen.


Är det många som blir det?
– Ja, vi har nu 21 lag i seriespel från tio år och upp till seniorer. Totalt är vi nästan 400 och en av de största idrottsföreningarna i Dalarna.
Klubben har också börjat växa ur sin hemmaarena Björkliden, vilket innebär att vissa lag får träna i Räfsnäs i stället.
– Det lider vi lite av och för en dialog med kommunen hur vi kan lösa det.
Vad står på önskelistan?
– Vi skulle vilja bygga ut Björkliden med en plan, helst konstgräsplan med belysning. Som det är nu begränsas vi av att inte kunna träna i september och oktober. Vi har till exempel ett SM-lag, F17, som behöver träna länge, säger Mattias Johansson.
– Det går ju att träna på andra planer, men helst vill vi hålla till på Björkliden med all verksamhet.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS