ANNONS

Fortsatt tillväxt för kraftjätte

LUDVIKA. ABB presenterade tredje kvartalsrapporten. Där kärnpunkten var hållbar tillväxt.

I korthet kunde rapporten sammanfattas med att den totala orderingången plus nio procent upp inom alla divisioner och regioner. Basorderingången är sju procent upp inom alla divisioner och regioner. Intäkter är tre procent och serviceintäkter ökade elva procent.
Det operativa resultat per aktie är fyra procent med en nettovinst på 603 miljoner dollar, ett plus på sex procent.

Kassaflöde från rörelseverksamheten 565 miljoner dollar, ett stabilt kassaflöde förväntas för helåret, rapporterar ABB i ett pressmeddelande.
– Vi har uppvisat en hållbar tillväxt där den totala orderingången och basorder förbättrades i alla regioner och alla divisioner, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.
– Det fortsatta genomförandet av vår strategi och stabilt växande kundbehov för vårt digitala erbjudande ABB Ability™ driver ordertillväxten och ökade intäkter.
– Vårt ledarskap inom pionjärteknik har lett till stabila resultat i alla affärsenheter, i synnerhet inom Robotics and Motion och Industrial Automation.

Efter förvärvet av GE Industrial Solutions kan Electrification Products dra nytta av en starkare närvaro på den viktiga amerikanska marknaden Power Grids fortsätter sin framgångsrika omvandling med god tillväxttakt och ligger nu i målspannet 10-14 procent.
Utsikter på lång och kort sikt handlar om att makroekonomin visar stabila tecken i Europa och har en positiv trend i USA samtidigt som tillväxten förväntas fortsätta i Kina. Den övergripande globala marknaden växer samtidigt som det finns ökande geopolitiska osäkerheter i olika delar av världen. Oljepriser och valutakurseffekter förväntas fortsätta att påverka företagets resultat.

De attraktiva efterfrågeutsikterna i ABB:s tre viktigaste kundsegment – energi, industri samt transport och infrastruktur – drivs på lång sikt av energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB är väl positionerat att dra nytta av dessa möjligheter till långsiktig lönsam tillväxt med det marknadsledande.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 45 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS