ANNONS

Studievägen 56 och 58 i Jacobsdalen.
Foto: Veronica Rigtorp

Första nya husen i Jakobsdalen – fokus på ekologisk hållbarhet

Snart är det dags att flytta in i de nybyggda lägenheterna på Studievägen 56 och 58 i Borlänges nya stadsdel Jakobsdalen.

Jakobsdalen är en helt ny stadsdel som växer fram i västra Borlänge, nära Nygårdsdalen, Framtidsdalen och Jakobsgårdarna.
Jakobsdalen ska byggas med fokus på ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Målet med Jakobsdalen är att skapa ett modernt bostadsområde med trivsam livsmiljö och olika boendeformer. Flera aktörer kommer att bygga här och Tunabyggen är en.

Tunabyggens två hus på Studievägen är det första som byggs i Jakobsdalen. Husen ligger mittemot Nygårdskolan, är sju våningar höga och innehåller ettor om 34,4 kvadratmeter med en hyra på 5043 kronor i månaden, tvåor på 56,9-60,2 kvadratmeter med en hyra från 7141-7362 kronor i månaden och treor på 73,7 kvadratmeter med en hyra på 8687 kronor i månaden. Totalt byggs 94 lägenheter.

Bygget pågår fortfarande och lägenheterna är inte färdigställda men på plats hade intresserade nyligen möjlighet att gå in i de olika lägenhetstyperna och se utformning, lägen och omgivningar.
– Vi anpassade visningen utifrån de restriktioner som råder i samhället. Det innebär att vi kunde ta emot max 50 personer samtidigt. Vi bad också besökarna att hålla avstånd under visningen för att vi skulle kunna genomföra den på ett tryggt sätt för alla, säger Tunabyggens marknadschef Pernilla Bergkvist.
– Den som inte ville, eller kunde, komma på visningen kan på tunabyggens webb göra en virtuell rundvandring i en etta, tvåa och trea.

Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har balkong – ettorna har inglasade balkonger som ger ett extra rum delar av året. En del tvåor har vinkelbalkong. Busshållplats finns nära området. Närheten till centrum, Kupolen och Norra Backa handelsplats och fina cykelvägar gör det också enkelt att ta sig fram med cykel från området.
– Genom att på gården erbjuda låsta cykelförråd med cykelpump vill vi underlätta för de boende att använda cykel, säger Pernilla Bergkvist.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS