ANNONS

Studievägen 56-58 i Jakobsdalen.
Foto: Simon Berglund, Tunabyggen

Första hyresgästerna flyttade in till påsk

BORLÄNGE. Lagom till påsk flyttade de första hyresgästerna in i Jakobsdalen. – Det är första projektet där Tunabyggen utrustat alla lägenheter med tvättmaskin och torktumlare, berättar byggprojektledare Arne Andersson.

Nu är de 94 nybyggda lägenheterna på Studievägen 56 och 58, i Jakobsdalen, inflyttningsklara. Lagom till påsk flyttade de nya hyresgästerna in. Här har Tunabyggen byggt två hus i sju våningar med moderna ettor, tvåor och treor i öppen planlösning.
Alla lägenheter har balkong och många av dem bjuder på vidsträckt utsikt över Borlänge.
– Alla ettor har inglasad balkong som ger ett extra rum under delar av året, berättar Pernilla Bergkvist, marknadschef, Tunabyggen. En del tvåor har vinkelbalkong vilket ger mer utrymme och utsikt åt två håll.

Med de här två husen är Tunabyggen först ut att bygga i det som ska bli Borlänges nya stadsdel Jakobsdalen. Utifrån ett hållbarhetstänk är det bra förberett för att kunna bo här och ta sig fram med cykel, skriver Tunabyggen i ett pressmeddelande.
– Här har vi satsat på utvändiga cykelförråd med smarta lösningar där man kan placera cyklar i två våningar, berättar Arne Andersson, byggprojektledare, Tunabyggen.
– Invändigt, i bottenplanet, finns ett mindre cykelförråd med cykelpump och vi har också för första gången ett särskilt cykelförråd för lådcyklar.

– Lådcykelförrådet har en speciell historia, berättar Pernilla Bergkvist och fortsätter:
– När vi hade visning här i augusti frågade en blivande hyresgäst om förråd för lådcyklar. Vi tog frågan med oss, ledningen fattade beslut och gav projektledaren i uppdrag att ta med det i projektet och nu står förrådet här. Det första, men troligen inte det sista, lådcykelförrådet som Tunabyggen bygger.
– Bra gång- och cykelvägar, busshållplatser och närhet till centrum, Kupolenområdet, Norra Backa handelsområde, Dalarna Science Park, Trafikverket med mera gör det möjligt att bo här utan bil, menar Pernilla Bergkvist.
– Det här är också första projektet där Tunabyggen utrustat alla lägenheter med tvättmaskin och torktumlare, berättar Arne Andersson. Och husen är helt rökfria.
Alla 94 lägenheter är uthyrda eller på väg att bli uthyrda.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS