ANNONS

Nu planeras en avgång till Gran Canaria i veckan fram till slutet av april. “Skönt att vara igång igen”, säger marknadschefen Stefan Carlsson.
Foto: Dalaflyget

Första charterflyget på nära två år

BORLÄNGE. I lördags gick första charterflyget från Dala Airport sedan pandemin kom till landet. – Vi på Dalaflyget har längtat efter att återse våra passagerare, säger marknadschefen Stefan Carlsson.

Förra lördag avgick ett charterflyg från Dala Airport till Gran Canaria igen. Det var första chartern därifrån sedan den 13 mars 2020.
– Planerade avgångar har ställts in gång på gång. Men nu är trafiken äntligen igång igen, berättar Stefan Carlsson, marknadschef för Dalaflyget i ett pressmeddelande.

Personalen har på olika sätt försökt att förbereda sig, bland annat genom att trimma utrustningen både inomhus som incheckningssystem, säkerhetskontroll och utomhus som bagageband och snöfordon.
Nya rutiner som beror på corona har också införts, till exempel är det obligatoriskt att alla bär ansiktsmask ombord. Covidbevis och hälsointyg för inresa i Spanien krävs också.
– Alla passagerare har fått tydliga instruktioner från sina resebolag vad som gäller för inresa i Spanien, säger Stefan Carlsson.
Första avgången förflöt fint, enligt marknadschefen.
– Alla passagerare hade god kontroll på sina papper och QR-koder. Det är skönt att vi är igång, säger han.
Nu planeras en resa till Gran Canaria i veckan fram till slutet på april. Därefter blir destinationen Rhodos och senare i sommar även Kreta.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS