ANNONS

Topp-4 i Hedemora Bowlingvecka, från vänster: Pontus Andersson, Team Clan (tvåa), Filip Wilhelmsson, BK Kaskad (etta), Alfred Berggren, Team Clan (trea) och Tony Eklund, IKW Köping (fyra).
Foto: Privat

Första bowlingveckan blev lyckad

HEDEMORA Hedemora Bowlingvecka 2020 arrangerades under första veckan i augusti. Veckan innehöll både träningsdagar, utbildningar och tävlingsspel

Under veckan gästade tränaren David Runefeldt, från Täby. Han hade sällskap av fem elitspelare som hade handplockats som duktiga ledare och föredömen för bowlingsporten.

– På söndagen spelades finalspelet, där instruktörerna visade sin kvalitet som spelare, genom att ta hand om de tre första platserna i steg-finalen. BK Kaskads Filip Wilhelmsson lyckades för första gången vinna i Hedemora då han besegrade Team Clans landslagsman Pontus Andersson i finalen, rapporterar Lars-Göran Hallström, från BK Granen

Han fortsätter:
– Bland hemmaspelarna kombinerade BK Granens Siv Dahlman servicen i bowlinghallen, som hon tillsammans med sin man Åke ansvarar för, spelet på banorna på ett ypperligt sätt. Hon blev sjua till slut.

BK Granen siktar mot en fortsättning av Hedemora Bowlingvecka nästa år, med samma upplägg.
– Vi verkar ha hittat rätt i våra idéer. Det är en stor förmån att kunna använda duktiga instruktörer och spelare på flera olika sätt och samtidigt kunna erbjuda ett paket som även lockar bra ledare och spelare till Hedemora, säger Larsa Hallström.

Han uppger sig vara “relativt nöjd” med veckan.
– Vi hade väl önskat ett 30-tal spelare till på vår tävling, men det tar lite tid att etablera nya aktiviteter i Bowlingsverige. Vi får hoppas att de spelare som var på plats är nöjda och sprider ryktet. Bowling är ju i första hand en idrott man utövar, så publiken är ju nästan obefintlig i hallen, vilken är en stor fördel i dessa Corona-tider, säger Lars-Göran Hallström.

Finalresultaten från tävlingen (vinnarna och BK Granens spelare redovisas):
Final, steg 1:
1. Filip Wilhelmsson, BK Kaskad, 1126
7. Siv Dahlman, BK Granen, 899
8. Ingela Gruvsjö-Bergling, BK Granen, 894
10. Johanna Johansson, BK Granen, 887
11. Jussi Viitamäki, BK Granen, 881
12. Peter Snibb, BK Granen, 878

Final, steg 2:
1. Filip Wilhelmsson, BK Kaskad, 1148
5. Siv Dahlman, BK Granen, 993
13. Tomas Bergling, BK Granen, 916
15. Ingela Gruvsjö-Bergling, BK Granen, 880

Final, steg 3:
1. Filip Wilhelmsson, BK Kaskad, 1672
7. Siv Dahlman, BK Granen, 1281

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 35, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS