Försökte ramma polisbil under flykt

LUDVIKA. En man försökte förgäves fly undan polisen i närheten av Sunnansjö under natten mot tisdag. För att undkomma sina förföljare försökte mannen ramma den polisen bil.

En polispatrull bestämde sig strax efter klockan 02:00 för att stoppa och kontrollera en personbil de kommit ikapp på Väsmanvägen i Sunnansjö.
Bilens förare vägrade att stanna och försökte i stället köra ifrån polispatrullen. Jakten längs länsväg 245 i riktning mot Fredriksberg pågick i cirka 20 minuter. Under den tiden försökte bilens förare backa på den efterföljande polisbilen och dessutom köra på ett rådjur. I höjd med Norhyttan körde bilen av vägen.
Föraren saknade körkort och misstänks ha varit drogpåverkad. Brottsmisstankarna omfattar grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, narkotikabrott, grov olovlig körning och försök till grov misshandel då han körde på polisbilen.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

VB Energi har sålt sin största kompletta solcellsanläggning hittills. Anläggningen består av 341 solpaneler som kommer att placeras på fyra stora tak på Brf Målarens fastigheter i Ludvika.
SMEDJEBACKEN En körkortslös man har döms för att ha kört bil när han var påverkad av amfetamin. Brotten har begåtts i Smedjebackens kommun.
Fem timmar gratis rådgivning för företagare, två timmar för upphandlare och inköpare. Upphandlingsakuten har uppstått för att underlätta just upphandling i coronatider.