Förskolor och fritidshem slås ihop under sommaren

Under några veckor i sommar kommer förskolor och fritidshem i Avesta kommun att slås ihop. Obs: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Dreamstime
AVESTA Under sommaren kommer förskolor och fritidshem i Avesta kommun att slås ihop. Detta gäller i huvudsak under veckorna 28-31.

Bildningsförvaltningen i Avesta kommun kommer att göra en sammanslagningsperiod av verksamheterna inom förskola och fritidshem i kommunen under sommaren. Detta görs med anledning av semesterplaneringen för sommaren och det behov av sammanslagningar som uppstår.

I huvudsak kommer sammanslagningen att ske mellan vecka 28 och 31. Inom förskoleverksamheten kommer dock sammanslagningar att ske redan från vecka 27. På sin hemsida betonar Avesta kommun att information ges till vårdnadshavare från varje verksamhet. Det betonas även att sammanslagningen dels görs som en besparingsåtgärd men att den även görs som en strategi för att säkerställa att personal får möjlighet att ta semester och vara lediga under sommarperioden.

Så här påverkas förskolorna och fritidshemmen:

Förskolorna och fritidshemmen i Skogsbo:
Vecka 27 kommer förskolorna Törnrosa och Leka Lära att vara sammanslagna på Leka Lära.
Vecka 28-31 kommer förskolorna Törnrosa och Leka Lära att vara sammanslagna på Blåkullen i centrala Avesta.
Fritidshemmen på Skogsbo skola kommer att vara sammanslagna på Markusskolan.

Förskolorna och fritidshemmen i Centrala Avesta:
Vecka 27-31: Förskolorna Baldershage, Älvnäs och Talgoxen kommer att vara sammanslagna på Baldershage.
Förskolorna Blåkullen, Prästkragen och Åsgatan 12 kommer att vara sammanslagna på Blåkullen.
Vecka 28-31: Fritidshemmen på Markusskolan, Bergsnäs skola och Skogsbo skola kommer att vara sammanslagna på Markusskolan.

Förskolorna och fritidshemmen i Krylbo/Karlbo/Nordanö:
Vecka 28-31: Förskolorna Igelkotten, Äventyret och Våga Vilja kommer att vara sammanslagna på Igelkotten. Beroende på antal barn kan sammanslagningen ske redan vecka 27.
Fritidshemmen på Krylbo skola, Karlbo skola och Nordanö skola kommer att vara sammanslagna på Krylbo fritidshem.

Förskolorna och fritidshemmen i Fors, By och Horndal:
Vecka 27-31: Förskolan Triangeln och fritidshemmet på Fors skola kommer att vara sammanslagna på Triangeln.
Förskolorna Rödluvan, Kompassen, Tallåsen och fritidshemmen på Johan-Olovskolan och By skola kommer att vara sammanslagna på förskolan Rödluvan.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 13, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Dalarna gillar att grilla. Då det kan bli en hemmasommar tippas extra många vilja lägga på ett kol. På gallret hamnar allra helst lokalproducerad mat.
AVESTA/HEDEMORA Under ett års tid har Hälsofrämjandeteamet jobbat med att främja hälsa i Avesta och Hedemora kommun. Teamet påpekar att den sociala samvaron också är viktig för hälsan.
Falu gruva gläntar på dörren till dåtiden. En gruvarbetarbostad hälsar välkommen in i vad som var. Ett rustikt och vackert tidsdokument som än i dag färgar Falun.