ANNONS

Häromveckan fick äldreboendet Granen besök av några unga sångfåglar från förskoleklassen på Jonsboskolan i Långshyttan. Barnen sjöng vårsånger för de äldre och såg till att hålla ordentligt avstånd till sin publik.
Foto: Hedemora kommun

Förskoleklass spred glädje vid äldreboende

LÅNGSHYTTAN De boende på äldreboendet Granen i Långshyttan fick ett glatt besök då barn från förskoleklassen på Jonsboskolan kom på besök för att sjunga vårsånger, på avstånd från de äldre

Häromveckan fick äldreboendet Granen besök av några unga sångfåglar från förskoleklassen på Jonsboskolan i Långshyttan.

– I dessa rådande tider är många oroade för covid-19. Det är inget som undgår våra elever som är väl medvetna om vad som händer. Vi har pratat med barnen om hur det är att vara gammal och att de äldre inte får kramas med sina barn och barnbarn just nu, berättar förskolläraren Ann-Marie Axelsson.

Förskoleklassen ville göra något för att glädja de äldre och personalen tog därför kontakt med äldreboendet Granen för att höra efter om barnen fick komma till Granen för att sjunga för de äldre.

– Det blev så himla fint. Barnen sjöng fyra vårsånger, som de äldre kände till. Det blir ju så när barn sjunger, man blir som barn på nytt när man känner igen sångerna. Och så lämnade vi över en bunt med vårteckningar som barnen hade ritat till de äldre, säger Ann-Marie Axelsson.

Det var glada miner både hos barnen och de äldre.
– Det blev många leenden. Barnen var noga med att hålla avstånd till publiken och även till varandra. Det är lite svårt för barnen att hålla avstånd till varandra, de är inte så vara vid det. Men de är duktiga på att tvätta händerna, säger Ann-Marie Axelsson.

Härnäst ska förskoleklassen se om de kan få besöka Granen fler gånger.
– Vi blev inbjudna att komma tillbaka så att de äldre kan få se och höra barnen. Det gör stor skillnad bara att höra barn leka på avstånd. Det blir lite mer liv och rörelse för de äldre med barn i närheten, säger Ann-Marie Axelsson.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 23, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS