ANNONS

Efter Bamseloppet belönades de duktiga barnen med medaljer och fruktsallad.
Foto: Pär Sönnert

Förskolebarn sprang Bamseloppet

SÄTER Runt 80 000 förskolebarn sprang Bamseloppet på Förskolans dag. Annonsbladet fick vara med när barnen på förskolan Varggropen i Säter sprang loppet.

Den 20 maj var det Förskolans dag, vilket firades och uppmärksammades över hela landet. Ett sätt att uppmärksamma dagen på var att springa Bamseloppet, vilket bland annat barnen på förskolan Varggropen i Säter gjorde.
– Vi har två avdelningar, nosen och svansen. Det här är första året som jag är med, men de har sprungit Bamseloppet även tidigare, säger barnskötaren Anna Westerlund som ledde uppvärmningen inför loppet.

Barnen dansade till “Fågeldansen” och “Baby Shark” innan det var dags för lopp. De större barnen sprang en slinga på gång- och cykelvägen runt skolan och de minsta barnen sprang en sträcka inne på skolgården.

Efteråt belönades de duktiga barnen med medaljer och fruktsallad. Dagen till ära hade även flaggstången på skolgården prytts med en rad färgglada ballonger.

I samband med årets Bamselopp hade redaktionen på Bamsetidningen, som arrangerar loppet, gjort en undersökning bland de deltagande förskolorna som visade att 87 procent av förskolorna har varit mer utomhus i år jämfört med året före.
– Barn har ett stort rörelsebehov som behöver uppmuntras och stimuleras, inte minst i dessa tider. Och det är precis vad vi hoppas kunna bidra till genom Bamseloppet, säger Charlotta Borelius, chefredaktör på Bamsetidningen, i ett pressmeddelande.

 

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 22, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS