ANNONS

Håkan Arvidsson fick ett tjockt kuvert med handlingar från Försäkringskassan. Hälften av handlingarna gällde dock en annan person. – Får man verkligen göra så här? undrar han.
Foto: Pär Sönnert

Försäkringskassan skickade en annan persons handlingar

DALA-HUSBY Håkan Arvidsson fick ett tjockt kuvert med handlingar från Försäkringskassan. Hälften av handlingarna gällde dock en annan person. – Får man verkligen göra så här? undrar han.

När Håkan Arvidsson i Dala-Husby skulle anmäla en arbetsskada till Försäkringskassan fick han en tjock lunta med papper om sitt ärende. Men när han började läsa i handlingarna så märkte han rätt tidigt att uppgifterna inte stämde.
– Det var inte en siffra rätt. Då insåg jag att handlingarna handlade om en helt annan person, som bor i Göteborg. Jag har fått ut hela hennes “journal” från Försäkringskassan. Får man verkligen göra så här? undrar Håkan Arvidsson.

Hans papper fanns också med i det tjocka kuvertet.
– Men då hennes papper låg överst så började jag läsa dem, i tron att det gällde mig. Det är omkring 40 papper, med text på båda sidor, med hennes uppgifter så det är en hel del uppgifter som jag har fått ut, säger Håkan Arvidsson, som har konstaterat att han och kvinnan i Göteborg har samma handläggare hos Försäkringskassan.

Han tycker att händelsen är allvarlig.
– Vem som helst hade ju kunnat få hennes papper hemskickade och sedan gjort vad som helst med dem, till exempel publicera dem på nätet eller nåt. Det känns ju inte som att jag har speciellt stor lust att skicka in några av mina papper till Försäkringskassan i fortsättningen när handlingarna verkar kunna hamna hos vem som helst, säger Håkan Arvidsson.

Han har försökt få en förklaring från Försäkringskassan.
– Jag fick tag i en chef som först sade att det inte kunde stämma att jag fått en annan persons papper. “Men jag har ju dem här framför mig”, svarade jag. Då tyckte hon att jag skulle skicka tillbaka de papper som kommit fel, men jag har ju ingen lust att lägga ut en massa porto för det här, säger Håkan Arvidsson, vars förtroende för Försäkringskassan har sjunkit ordentligt.
– Det var inte speciellt högt tidigare, och det har inte direkt blivit bättre nu. Jag vet inte vad jag ska göra med pappren, om jag bara ska slänga dem eller om jag ska försöka få tag i kvinnan som pappren tillhör. Och vem vet, hon kan ju ha fått ut mina papper, säger Håkan Arvidsson.

Försäkringskassan meddelar att man ska göra en grundlig undersökning för att se hur det här har kunnat ske.
– Vi tittar på detta lite närmare och ska undersöka ärendet, säger Jonatan Ohlin, pressekreterare på Försäkringskassan.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS