ANNONS

Förklöverns förskola kan bli Bästa Matglädjeförskola

BORLÄNGE. Fyrklöverns förskola, Borlänge är en av de utvalda semifinalisterna i kategorin Bästa Matglädjeförskola i Arla Guldko 2020.

Nu är det klart vilka förskolor och skolor i Sverige som gått vidare till semifinal i Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola, två av de fyra tävlingskategorierna i Arla Guldko. Sammanlagt tjugo semifinalister har utsetts och juryn arbetar nu vidare med att utse tre finalister i respektive kategori. Vinnarna koras vid den stora finalgalan den 4 maj i Stockholm.
– Årets semifinalister i Arla Guldko imponerar stort med sitt arbete att lyfta måltiderna i skolor och förskolor till en helt ny nivå. Alla är otroligt duktiga. Våra kompetenta jurygrupper har därmed ett utmanande jobb med bedömningen av både helhet och detaljer hos de tävlande, säger Maja Nordström, projektledare för Arla Guldko.
Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2020 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, det nyinstiftade priset Årets Frukostlyft samt utmärkelsen Årets Guldstjärna, som går till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket. De tre toppkandidaterna till Årets Guldstjärna presenteras i slutet av mars.

Om Arla Guldko

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Arla Guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden. Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.
Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2020 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, utmärkelsen Årets Guldstjärna, som går till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket, samt det nyinstiftade priset Årets Frukostlyft. Det nya priset går till den skola som har gjort ett riktigt lyft för att elever ska få en bra start på dagen genom frukost.
Källa: Arlafoods.se

 

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Borlänge Gagnef vecka 4

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS