ANNONS

Den 17 mars är det författarafron med Bengt Kyllinge i Avesta bibliotek
Foto: privat

Författarafton med Kyllinge och hans debutbok

Nyfiken på Bengt Kyllinge? Då ska du besöka Avesta bibliotek på tisdag, 17 mars. Då är fet författarafton där artisten berättar och sjunger låtar med anknytning till sin bok.

Han är en riktig entertainer, 54-årige Bengt Kyllinge som tidigare bott i Källsbyn i Dala-Husby, Hedemora kommun, men som sedan några år bor i Ransta, söder om Sala.
I många år har han varit bland annat musiker, komiker och skådespelare. Numera kan han även kalla sig författare, i fjol gavs hans debutbok “Min unga värld” ut.
Var fick du idén från?
– Det är en ganska lång historia egentligen, jag skulle skriva en föreställning för mellanstadie- och högstadieelever och skulle då ta upp olika känslor vi har i den åldern. Jag skrev då ned händelser jag hade varit med om som ung och det visade sig att ju mer jag skrev ned desto mer kom jag ihåg, berättar han.

Hans dåvarande fru fick syn på det Bengt hade skrivit och reagerade.
– Hon tyckte att fler skulle få ta del av det.
Då väcktes idén om att ge ut berättelserna i bokform. Till slut blev det en historia om Lennart och hans liv i 10-12-årsåldern.
– I grund och botten är det jag som är Lennart och det jag skriver har också hänt, men jag har bytt ut namnen på alla medverkande i boken.

Under kvällen i Avesta bibliotek kommer Bengt att läsa ur boken som handlar om hans upplevelser och tankar under uppväxten i Sala i 70-talets Sverige.
– Bland annat att den känsla man har är den sanna. När jag växte upp var det vuxna som sa åt mig att inte vara ledsen när jag var det, “du som är så stor ska väl inte gråta för det där”. Så här i efterhand var det kanske inte så bra att säga så.

Bengt kommer även att sjunga egna sånger som är kopplade till boken.
– Jag vill också förmedla känslan av vad det ger att skriva och att man då kommer ihåg mer från sin barndom. Helt enkelt inspirera, berättar Bengt.
Var det lättare och bättre att växa upp på 70-talet?
– Det tror jag. Men det är mitt perspektiv. Men det var inte lika många intryck som det är i dag med sociala medier och annat. Nu är det många som känner att de måste kolla sin telefon hela tiden och allt blir mycket omständligare. När jag var liten och skulle i väg på något var det bara att knyta skorna och ge sig i väg. I dag har unga mer att förhålla sig till, säger Bengt Kyllinge.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS