ANNONS

Christoffer Tiurinen och hans fru Emelie Wester har mer än tredubblat omsättningen på Säters cykel och motor. Nu satsar de vidare på flera olika projekt. Här ska de bygga ett förvaringshotell och förmodligen också flytta hit det nyinköpta företaget Trelco från Vikmanshyttan.
Foto: Karin Diffner

Företagare vidgar vyerna

SÄTER-HEDEMORA. Mer än tredubblad omsättning, nya produkter och nya företag. Det går bra för paret Emelie Wester, 33, och Christoffer Tiurinen, 31, i Säter. – Vi satsar på sådant som vi och personalen tycker är roligt, men blir det för stort och spretigt då håller vi ner, säger Christoffer.

När dörrklockan till Säters cykel och motor plingar till sticker vallhunden Ossie fram och granskar besökaren – lite blygt men myndigt.
– Vi kallar henne för “Skuggan” eftersom hon är med precis överallt, säger Christoffer Tiurinen och skrattar.


För sex år sedan köpte han och hustrun Emelie Wester företaget av hennes pappa Thomas. Då var omsättningen 15 miljoner. Paret har sedan byggt ut butik och verkstad och räknar i år med en omsättning på över 50 miljoner. Huvudprodukterna är snöskotrar och fyrhjulingar. Nytt för i år är vattenskotrar.
– Vi har redan sålt ut 60 procent av vårt lager av vattenskotrar, berättar Christoffer.


Men han och Emelie nöjer sig inte med sin nyligen utbyggda butik och verkstad. De har också bildat koncernen Tiwes holding och fastighetsbolaget Tiwes fastigheter vars mål är att köpa mark, bygga hus och sälja dem nyckelfärdiga.
– Vi började med ett pilotprojekt i Idre i somras. Det bygger vi i egen regi, men på sikt ska vi samarbeta med en annan aktör och satsa även på lägenhetshus, berättar han.
Och nu köper Wester-Tiurinen företaget Trelco i Vikmanshyttan som håller på med el, framför allt vägbelysning.


– Det passar så bra för oss. Det var precis den kontakten jag ville ha och den branschen jag var nyfiken på, säger Christoffer Tiurinen.
Som blivande vd ser han Trelco som en viktig del i fastighetsbyggandet där belysning av sådant som garageuppfarter, husfasader och trädgårdar behövs.
– På sikt hoppas jag också att vi kan utsöka på data- och larmsidan.
Tar du över personalen?
– Ja, fem elektriker och en på ekonomi. Det finns också två projektledare som är de gamla ägarna som ska gå i pension.
Innebär det några nyanställningar?
– Ja, det blir det definitivt när det gäller Trelco. För Säters cykel och motor har vi nått en stabil gräns; vi är elva i dag och kan eventuellt bli en till.
Hur stort kan Trelco bli?
– Det finns inget stopp för hur stort det skulle kunna bli. Vi skulle kunna öppna kontor i Mora och Västerås i framtiden. Det beror på hur mycket drivet folk jag får med mig. Och det är inget som säger att vi måste äga allt heller, säger Christoffer.

En annan nyhet är att koncernen så småningom planerar att flytta Trelco till nybyggda lokaler på Säters södra industriområde. Där ligger företaget i startgroparna för att bygga nytt på de två hektar mark som företaget äger.
– Först ska vi bygga en förvaringshall till våra och våra kunders maskiner. Därefter hoppas jag att vi kan börja med Trelco.
Bortsett från att ro de sista projekten i hamn siktar nu Christoffer och Emelie på att öka omsättningen i butik och verkstad med ytterligare 10-15 miljoner. Ingen av dem utesluter heller nya projekt.


– Det känns spännande att få vara med och skapa och utveckla olika bolag, säger Emelie som också sköter den dagliga driften av Säters cykel och motor.
Vad kan det bli för typ av nya projekt?
– Målet är att komma in i flera bolag även om man inte behöver äga dem till hundra procent, säger Christoffer.
Inom vilka branscher då?
– Framför allt bygg- och entreprenadbranschen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS