ANNONS

Vinnare är vi allihopa; Malin Hedlund, Bosse Bergström, Micke Svahn, Natalia Martinsson, Isak Martinsson, Jan-Erik Bränd, Bert Jonsson, Per Björk, Nils-Erik Hörlin, Lillan Andersson Källström, Inga-Lill Mårts, Anna-Karin Mårts, Mårten Lindsnäs och Håkan Mix.
Foto: Anna-Maria Nordström

Företagare prisades på företagsfesten

HEDEMORA. Nio olika pris delades ut i samband med Hedemora Företagsfest. Dessutom delades det även ut ett Mästarbrev och Företagarnas stipendium.

Företagsgalan i Hedemora hade i år bytt såväl festplats som namn. För att trycka lite extra på att det är en fest för alla företagare så döptes galan i år om till Företagsfesten och den hade även flyttats från stadshotellet till Folkets park. Där var det fullsatt vilket innebar att runt 170 företagare hade samlats på lördagskvällen för att fira och hylla varandra.

Sammanlagt var det inte mindre än nio olika priser som skulle delas ut. Kvällens kanske mest prestigefyllda pris gick till Yngve Bergman, Yngve Bergmans Byggfirma AB. Detta då han fick ta emot priset som Årets företagare. Det nionde priset kommer att delas ut i efterhand då pristagaren inte fanns på plats på festen och kunde ta emot priset.

Andra som fick ta emot priser var bland andra Lindgårdens Hembageri, Dalarocken, HIAK och Malin Hedlund, Säters Snickerifabrik.
För underhållningen svarade bandet Dadson, det vill säga far och son, Togga och Jonathan Liljedal. De hade även fått på sin lott att sköta konferenciersysslan.

Hedemora Näringslivs vd Inger Wilstrand var den som tillsammans med Hedemora Handlingskrafts ordförande Daniel Erlandsson hälsade välkommen till festligheterna. Inger Wilstrand säger att det var många av pristagarna som i sina tacktal gav uttryck för att det är skoj att bli uppmärksammade och att arrangemanget var mycket uppskattat.

Festen avslutade med mingel och dans till en bit efter midnatt.
Företagsfesten är ett samarrangemang av Hedemora Näringsliv AB, Företagarna Hedemora och Hedemora Handlingskraft.

Pristagare och motiveringar:

Årets Nytänkare: Jan-Erik Bränd, Per Björk, Nils-Erik Hörlin, HIAK
En trio vann en innovationsupphandling,
nu var det dags för en ventilförvandling.
Det blev en med friskluft för bullerdämpning,
som har en väldigt stor tillämpning.

Årets Hedemora-ambassadör: Micke Svahn och Bert Jonsson, Dalarocken.
De satte upp tält, musik och mat på en grusplan,
musik och folkfest hördes över hela stan.
Och med denna briljanta eldsjälskrocken,
fick vi åter uppleva Dalarocken.

Årets Företagsledare: Malin Hedlund, Säters Snickerifabrik AB
Denna företagsledare såg inget problem i språket,
där de håller till vid riksvägsstråket.
Personen har utvecklat företaget på ett tydligt sätt,
det kan vara ganska enkelt att göra rätt.
IKEA vill göra lika, tack vare denna initiativrika!

Årets Nyföretagare: Natalia Martinsson & Isak Martinsson, Killmonday Games AB
Med en ny era,
har detta företag fått briljera,
i en digitaliserad värld,
där deras nyföretagarresa är eftersträvansvärd.
Detta företag har med sitt engagemang och spel,
nått ut till mer än en världsdel.

Årets Företagare: Yngve Bergman, Yngve Bergman Byggfirma AB
Årets Företagare 2018 är en omtyckt ledare som har drivit ett byggföretag i Hedemora i snart 50 år. Med låg personalomsättning, god avkastning och byggprojekt med rötter i vikingatiden fram till handelsområdet på Moränget har han visat att han är en företagare att lita på, både nu och i framtiden.

Årets Kommunanställd: Bosse Bergström, lärare på Martin Koch-gymnasiet.
Utmärkelsen Årets Kommunanställd känns lite som en favorit i repris, och så är det faktiskt. Utmärkelsen går till en lärare vid Martin Kochgymnasiet som är lika engagerad nu, som när han var nyanställd och som för tio år sedan när han också fick utmärkelsen. Han åker på resor med sina Naturelever, han springer tävlingslopp med dem och lockar med fika när de lyckas extra bra i klassrummet. Att trots allvarliga neddragningar hålla engagemanget uppe hos både elever och kollegor är väl värt utmärkelsen Årets Kommunanställd, igen!

Årets Ungdomsföretagare: Stefan Boquist, Stefan Skog & Entreprenad AB
Skogen är på många sätt och vis en het näring, det visar inte minst sommarens bränder.
Årets ungdomsföretagare är en ung kille som föryngrar skogsnäringen genom att våga satsa i en kapitalkrävande och hårt konkurrensutsatt bransch.
Han är en orädd entreprenör och med sin framåtanda en god förebild för andra unga.

Årets Butik: MiLi Däck & Service AB, Mårten Lindsnäs, Håkan Mix och Patrick Sjölin
Årets butik drivs av ett gäng engagerade killar som tar servicekänslan till en helt egen nivå. De möter alltid kunderna med ett leende på läpparna, ett vänligt ord och en varm kopp kaffe i den trevliga verkstadslobbyn. Med jourservice vardag som helgdag serveras nya sulor och stajlade fälgar till stora och små fordon utan minsta tanke på att snåla på kvalitén eller omtanken.

Årets Landsbygdsutvecklare: Inga-Lill Mårts och Anna-Karin Mårts, Lindgårdens Hembageri
Under många år har Inga-Lill Mårts tillsammans med dottern Anna-Karin Mårts lyckats driva och utveckla ett företag med erkänt goda och välsmakande produkter i form av mat, bröd och bakverk av bästa kvalitet och skapat en social mötesplats genom kaféverksamheten.

Mästarbrev: Lillan Andersson Källström

Företagarnas stipendium: Maja Perjans som driver Salong Boda 20

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 47 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS