ANNONS

Vid två tillfällen per år delar Dalakraft ut pengar till föreningslivet i Dalarna. Denna gång var det tolv föreningar som fick dela på 100 000 kronor.
Foto: Arkiv

Föreningar får sponsring till barn- och ungdomsverksamhet

DALARNA Vid två tillfällen per år delar Dalakraft ut pengar till föreningslivet i Dalarna. Denna gång var det tolv föreningar som fick dela på 100 000 kronor.

Energibolaget Dalakraft har ett sponsringsprogram för barn- och ungdomsverksamhet. Intresset för vårens utdelning var stort.
Föreningarna har själva fått lämna in ansökningar som sedan har bedömts utifrån Dalakrafts sponsringspolicy. Bolaget strävar efter att få en bra spridning mellan kön, typ av aktivitet och geografi.

“Vi har fått in många ansökningar. Föreningarna, med alla sina utövare, är en viktig byggsten i ett livskraftigt Dalarna, inte minst nu i utmanande tider. Vi på Dalakraft är stolta över att på det här sättet kunna bidra och dra vårt strå till stacken för regionens barn och unga”, säger Rita Adolfsen, marknadschef på Dalakraft, i ett pressmeddelande.

Även denna gång kom merparten av ansökningar från idrottsföreningar men även flera olika typer av kulturföreningar ansökte. Vårens sponsringspengar uppgick till totalt 100 000 kronor och för varje enskild förening handlar det om mellan 7 000 och 10 000 kronor.

“Utan alla ideella dalakrafter skulle vårt lokala samhälle se helt annorlunda ut, det vill vi inte uppleva. Det är därför självklart för oss att sponsra föreningslivet. Till höstens omgång vore det roligt att se en större bredd bland ansökningarna. Vi ser gärna fler från exempelvis kultur- och/eller det sociala området”, säger Rita Adolfsson.

Följande föreningar har fått pengar i vårens utdelning:
Husby AIK (Hedemora kommun)
Falu Tennisklubb
Smedjebacken Hockey club
Unga Örnar Långshyttan (Hedemora kommun)
Makalösa Föräldrar Falun/Borlänge
Boda Hembygdsförening (Rättviks kommun)
Dala-Järna IK (Vansbro kommun)
SHRA Roadrunners Rättvik
Öna SK (Mora kommun)
Leksands Baseball- och softbollklubb
Leksands Snowboard- och freestyleclub
Borlänge Padelklubb

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Falun) nr 20, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS