ANNONS

Glada barn från Avesta Simsällskap i sina klubbhoodies, som de kunde köpa efter att ha fått sponsorpengar av Stora Enso Fors Bruk.
Foto: Privat

Föreningar får extrastöd av bruket

AVESTA I år har Stora Enso Fors Bruk avsatt extrastöd till lokala kultur- och föreningslivet. I år sponsrar bruket fler föreningar och organisationer än vanligt.

Företagets årliga sponsringsbidrag till lokalsamhället ligger på drygt 300 000 kronor som, vid två tillfällen under året, delas ut till kultur- och föreningslivet i närregionen.

I fjol sponsrade Stora Enso Fors Bruk 21 kultur- och idrottsföreningar inom Avesta Kommun. En av föreningarna var Avesta Simsällskap.

– Som för många lokala föreningar så betyder ett sponsringssamarbete med Fors Bruk väldigt mycket. Tack vare bidraget vi fick förra höstas så kunde klubbens barn och ungdomar få nya fina klubbhoodies. Ett jubel uppstod bland barnen vid beskedet, säger Mia Neidenmark, Avesta Simsällskap, i ett pressmeddelande.

Under vårens ansökningsperiod var intresset stort. Ansökningarna som kom in bedömdes utifrån brukets sponsringspolicy och man diskuterade även effekten av Covid-19 för berörda föreningar.

– Med anledning av Covid-19 sponsrar vi en större skara föreningar och organisation för att på det sättet kunna nå ut till flera föreningsdeltagare i vår region. Vi behövde ändå säga nej till flera, vilket alltid är tråkigt.
– Vi har, utöver sponsringen, genomfört andra stödåtgärder med mål om att kunna stötta såväl sjukvården som den ekonomiska och sociala krisen i närregionen. Ett initiativ som är en självklarhet, säger Anna-Carin Sundström, kommunikationschef på Fors Bruk, i pressmeddelandet.

Varje år sätter företaget även över pengar till brukets medlemmar, i syfte att främja gemensamma aktiviteter. I år röstade medarbetarna fram ett initiativ om att omvandla pengarna till presentkortet Avestadalern, som gäller för de flesta butiker och restauranger i Avesta. Det resulterade i 550 presentkort till ett värde av 450 kr styck.

– Ett riktigt bra initiativ som var en självklarhet att rösta på. Det känns bra att på det här sättet kunna stötta Avestas näringsliv i den här krisen, utöver det man gör som privatperson, säger Pär Hoffström, Stora Enso Fors Bruk, i pressmeddelandet.

Nästa ansökningstillfälle för sponsringen är den 30 september.

Här är Fors Bruk sponsringspartner hittills under 2020:
Avesta AIK
Avesta Folkdansgille
Avesta OK
Avesta Volley
By Folkdanslag
By Skytteförening
Dalaportens OL
Fors Folketshus
Fors IK
Horndals IF
Kartongfabrikens pensionärer
Krylbo IF
Kvinnojouren i Avesta
LIONS Krylbo
Näs IF
Skogsbo Avesta IF

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 32, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS