ANNONS

Thomas Agneteg och Linn Grins.
Foto: Privat

Förening i Borlänge som ska utveckla stadslivet

BORLÄNGE. Stadsliv Borlänge är den nybildade föreningen som kommer att arbeta för att erbjuda ett bredare utbud av upplevelser och trygga, levande mötesplatser för att göra Borlänge ännu mer lockande – både som en stad att leva i och att besöka. Styrelsen är på plats och jobbet med att rekrytera en Stadslivsutvecklare har startat. – Vårt syfte och mål är att utveckla och hitta kreativa samverkansformer mellan handelsområden som Kupolen, Norra Backa och Borlänge centrum, men också för Borlänge i stort, säger Thomas Agneteg som är föreningens ordförande i ett pressmeddelande.

Stadsliv Borlänge samlar aktörer från både privat och offentlig sektor och finansieras genom medlemsavgifter. Tillsammans planerar, organiserar och genomförs aktiviteter utifrån medlemmarnas idéer och förslag.
– Jag ser fram emot att medlemmarna får dela tankar och visioner med oss och varandra, för att tillsammans skapa ett bättre Borlänge. Detta i ett sammanhang där vi gemensamt har resurser och kompetens nog att faktiskt få saker att hända, säger Linn Grins som är föreningens kassör, i pressmeddelandet.
Borlänge är unikt i och med att köpcentrum, handelsområde och stadskärna sitter ihop och att man på bara några minuter kan gå mellan områdena.
– Det som fick mig att vilja vara med i den här styrelsen är att Stadsliv Borlänge inte bara arbetar med event utan med så mycket mer, till exempel estetik och trygghet. Om fler väljer att gå mellan områdena så får vi ett rikare folkliv, fortsätter Linn Grins.
Enligt pressmeddelandet ska det dagliga arbetet skötas av en person som nu ska anställas av föreningen. Stadslivsutvecklaren blir den operativa som tillsammans med medlemmarna och styrelsen utvecklar Borlänge. Människor som bor här ska vilja stanna kvar, besökare se fram emot att återvända och fler bli nyfikna på att komma hit.
– Bakom varje klagomål finns ett önskemål och det är önskemålen vi ska fånga upp och göra verklighet av, avslutar Linn Grins.

Styrelsen
Stadsliv Borlänge är en ekonomisk förening som finansieras av medlemmarna.
Styrelsen består av:
Thomas Agneteg, ordförande Verksamhetschef Ung Företagsamhet.
Linn Grins, kassör Musiker, egen företagare och grundare av bandet Raketklubben.
Linda Andersson Försäljningschef Elite Hotels.
Niklas Sjögren Projektledare och utbildningsansvarig Byggutbildning Star.
Jenny Ensgård Madi Centrumchef Kupolen/Steen & Ström.
Jessica Engström VD och strategisk projektledare United Power.
Johan Roos Partner och arkitekt Archus.
Gustaf Högkvist Stadsmiljöchef Borlänge Kommun.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS