Förening får pengar för att bygga landgång

Fritidutskottet i Säters kommun har beviljat 23 000 kronor i bidrag till Arkhyttans bystugeförening som, i egen regi, ska bygga upp en landgång och däck vid Berglundsdammen i Arkhyttan.

Pengarna som har beviljats gäller materialet, då arbetet kommer att skötas ideellt av föreningens medlemmar.

– Föreningen gör mycket för de boende i Arkhyttan som skapar trivsel. Badplatsen i Arkhyttan är en träffpunkt för de boende och allt arbete kring platsen sker på ideell basis. Utifrån detta anser fritidsutskottet att det finns ett mervärde i att bidra med bidrag för materialkostnader, säger Mats Nilsson (S), ordförande i fritidsutskottet.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 21, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA/HEDEMORA/NORBERG Från och med lördagen den 30 maj 2020 råder eldningsförbud inom kommunerna Avesta, Hedemora, Fagersta och Norberg.
DALARNA IT-bolaget MicroNät vill bygga ut sitt luftburna bredband Radio-Fiber i Dalarna. Företaget gjorde en utbyggnad kring Hedemora och Säter vilket har gjort att intresset ökat i länet.
LÅNGSHYTTAN De boende på äldreboendet Granen i Långshyttan fick ett glatt besök då barn från förskoleklassen på Jonsboskolan kom på besök för att sjunga vårsånger, på avstånd från de äldre